Wandelen | Bosbesjestocht Groesbeek

Tussen het slechte weer door was het afgelopen zaterdag een hele mooie dag, tenminste, overdag was het mooi. Ideaal weer voor een wandeltocht. Ik vertrok al heel vroeg naar Groesbeek voor de Bosbesjestocht, een jaarlijkse wandeltocht die ik jaren geleden ook al eens had gelopen.

Vanaf 7 uur ging het startbureau open, en ongeveer om die tijd was ik er ook. Ik vind het heerlijk om in de vroege ochtend te gaan wandelen en zo nog wat aan de rest van de dag te hebben, maar die ochtend had ik een klein beetje spijt toen na een korte nacht mijn wekker ging. Maar wakker was ik toch, dus hup uit bed, klaarmaken en richting Groesbeek.
Op het startbureau was het druk, blijkbaar hadden veel mensen het idee om vroeg te vertrekken. Maar het liep wel snel door, dus ik kon al vlot vertrekken.

De route was prachtig, met veel stukken door de natuur en zowel verharde als onverharde paden. Inclusief enge smalle bruggetjes zonder leuningen, maar die heb ik overleefd. Omdat ik best een afstand ging lopen en ook nog in mijn eentje had ik oordopjes meegenomen zodat ik een muziekje op kon zetten, maar zingende vogeltjes en kwakende kikkers zijn toch wel de beste muziek die je tijdens het wandelen kunt hebben, dus ik heb ze niet gebruikt.

Of het stijgen en dalen echt vergelijkbaar is met zó veel verdiepingen betwijfel ik, maar feit is dat er behoorlijk wat stevige klimmetjes in zaten, en veel vals plat. Dat maakte het een pittige tocht, maar wel heel goed te doen en de mooie route maakte veel goed.
Vroeg in de ochtend was het nog vrij fris, maar toen het zonnetje doorbrak werd het al snel lekker warm en kon mijn vest uit. Ik zal jullie de foto van mijn bezwete hoofd besparen, die is echt te erg op de grootte van een blogpagina, haha. Maar het was in ieder geval heerlijk weer om te wandelen.

Na afloop even tot rust komen en afkoelen met een glas ijsthee en een snickers, daar was ik wel aan toe. Onderweg liep ik langs een plantenbieb waar onder andere een paprikaplantje stond. Die had ik nog niet in de tuin, dus ik nam hem mee, en hij heeft intussen een mooi plekje gekregen.

En natuurlijk een stempel in mijn wandelboekje.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.