Moestuin update | Aanwaai-oregano!

Zo’n beetje alles groeit goed in de moestuin, zelfs de prei die ik nog niet gezaaid had maar per ongeluk buiten had laten liggen is na de vele regen ontkiemd, dus die staan nu in de grond. En zoals de titel al zegt, er is oregano komen aanwaaien.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Ik heb dus al meer prei dan ik dacht, ik hoop dat ze het zo verrassend goed blijven doen, ik hou van prei. De snijbiet en de broccoli laten zich ook voorzichtig zien. Snijbiet ken ik eigenlijk helemaal niet, ik heb het nooit eerder gezaaid maar ook nooit geproefd, dus ik ben hier heel benieuwd naar. En de spinazie, die kunnen we één dezer dagen al wel eten. De peultjes groeien ook al lekker, maar de boontjes zijn helaas niet gaan kiemen. Ik heb er nog meer, dus ik probeer het gewoon nog een keer. De witte- en rode kool gaan wel erg lekker.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik geen tomatenzaadjes meer had, maar gelukkig hadden ze bij ons plaatselijke plantenwinkeltje mooie tomatenplantjes voor weinig geld. Ik weet niet precies hoe ze werken qua inkoop, maar ze hebben daar altijd leuke dingen voor een fijne prijs. Maar het assortiment staat niet vast, het is iedere keer weer een verrassing wat ze hebben. U snapt, dat is één van mijn lievelingswinkeltjes hier in het dorp.
De kruiden doen het ook goed. De peterselie komt op, de bieslook en de salie groeien lekker door. Van bieslook krijg ik vaak de vraag ‘dat is toch een heel moeilijk plantje?’ Dat idee hoor ik zo vaak, het komt vast ergens vandaan, maar ik vind dat dus helemaal niet. Ik heb al jaren hetzelfde ‘polletje’ staan en ik doe er nooit wat aan. Behalve water geven in droge periodes natuurlijk. En de bos lijkt ieder jaar voller te worden. En ik heb heel veel oregano. Die wilde ik nog zaaien, maar dat had ik nog niet gedaan, deze is op de één of andere manier aan komen waaien. Geen probleem natuurlijk, maar ik ga het wel even verplaatsen naar de plek waar ik het eigenlijk wilde hebben.
Oh, en ik heb eindelijk daslook! Na een paar mislukte pogingen met zaadjes vond ik begin dit jaar knollen. Ze hadden er nog twee, die heb ik allebei geplant, en inmiddels zijn dat twee mooie planten geworden.
De niet-eetbare tuin doet het ook goed. Alles groeit lekker en wat hoort te bloeien staat mooi in bloei. De vogeltjes blijven graag on onze tuin komen, en we hebben zelfs weer een merelnestje. Het lijkt nog niet bewoond te zijn, maar het is een nieuw gebouwd nestje, dus ik ben benieuwd of daar wat gaat gebeuren.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.