Dingen die ik doe om te ontspannen

We zijn tegenwoordig maar ontzettend druk met z’n allen. Werk, een sociaal leven, andere dingen die aandacht vragen. Ontspanning en tijd voor mezelf vind ik daarom erg belangrijk. Dit zijn dingen die ik doe om te ontspannen.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Knuffelen met Nina, Macho en Gipsy
Dieren knuffelen zorgt altijd voor instant ontspanning. Waar je zelf nog wel eens denkt aan wat er eerder is gebeurd, of wat je nog te wachten staat, leeft een dier volledig in het nu. Daar kunnen wij nog wat van leren.

♥ Een dag naar de sauna
Oke, dit moet in je budget én in je agenda passen, maar ik vind het zo heerlijk om een dag of een avondje naar de sauna te gaan. Ik hou echt van de warmte en de rustgevende omgeving, daar knap ik altijd van op.

Een boswandeling maken
Ik heb het geluk dat het bos bijna om de hoek is van waar ik woon. Een paar minuten rijden, of een klein half uurtje lopen, en ik ben er al. Het is een rustig stukje bos, niet ‘verpest’ door iedereen die tijdens de lockdowns het bos in vluchtte. Even genieten van het ruisen van de bladeren en het gezang van de vogeltjes. Ik hoor er ook regelmatig spechten, maar ik heb ze nog nooit gevonden.

Eigenlijk sowieso wandelen
Even mijn hoofd leegmaken in de buitenlucht, heerlijk.

In de tuin aan de slag
Letterlijk even ‘aarden’. Met mijn handen in de grond, bezig zijn met plantjes die ik zelf heb grootgebracht. Ik kan daar ontzettend van genieten, en het geeft zo veel voldoening om iets te kunnen eten wat je zelf hebt gekweekt.

Lekker op de bank met een boek
Deze zal vast geen verrassing zijn, maar lekker lezen zorgt echt voor ontspanning. Vooral in de avond doe ik dat graag, in plaats van achter een scherm te kruipen.

Yoga Nidra
Heerlijke ontspanningsyoga. Ik vind dit vooral fijn om te doen voordat ik ga slapen, vooral als ik na een drukke dag nog heel erg in mijn hoofd zit. Het is niet inspannend of sportief, maar wel heerlijk ontspannend en het helpt me om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden.

Tekenen
Van tekenen ontspan ik ook enorm. Ik kan ook precies aan mijn schetsboek zien wanneer ik het een periode druk heb: dan teken ik een stuk minder.

Wat doe jij om te ontspannen?

4 gedachtes over “Dingen die ik doe om te ontspannen

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.