Traprenovatie, before & after

We waren al een tijdje niet meer zo tevreden met onze trapbekleding. het was nogal versleten en oogde gewoon niet zo netjes meer. Ook de lampjes die we hadden werkten niet meer helemaal naar behoren. Tijd om daar iets aan te doen. Van begin tot eind heeft het even geduurd, maar vorige week was het eindelijk af.

Toevallig zagen we op Facebook een advertentie van iemand die trappen bekleedde met pvc, en laat dat nou net zijn waar we ons oog op hadden laten vallen. We maakten een afspraak en hij kwam bij ons langs om de trap te bekijken. Het was een oudere man die al met pensioen was, maar een paar keer per maand nog een trap renoveerde om maar bezig te blijven.
Je weet natuurlijk nooit helemaal zeker dat je geen beunhaas treft, maar het klikte, het voelde goed en het leek betrouwbaar. Bovendien hoefden we pas te betalen als het klaar was en we helemaal tevreden waren, dus we besloten ervoor te gaan.

We moesten wel zelf ook aan de slag, want de oude bekleding moest er natuurlijk af. Daarna moest alles kaal en vlak gemaakt worden. We begonnen aan het begin van de maand. De vloerbedekking eraf ging lekker snel. Het schuren op zich ook nog wel. Maar die lijmresten!
Om de lijmresten te verwijderen probeerden we van alles. We kochten dure lijmverwijderaar, maar die werkte niet goed genoeg. Krabben was ook een eindeloze klus, en uiteindelijk lukte het met een verfafbrander die we gehuurd hadden.
Toen de trap eenmaal goed kaal en glad was moesten we nog even wachten, want het materiaal bleek er niet op tijd te zijn. Nou ja, dat kan gebeuren, daar kan niemand wat aan doen. Vorige week was alles er wel en is het afgemaakt.

En we zijn er ontzettend blij mee, het is zo mooi geworden. Op de voor-foto ziet het tapijt er trouwens beter uit dan in het echt, de slijtage komt op de foto niet zo goed over.

We bestelden ook maar meteen nieuwe lampjes, dan is alles ook in één keer goed. De lampjes die we hadden veranderden ook langzaam van kleur, ik vind dat heerlijk rustgevend. Deze hebben iets meer kleurtjes, en ze zijn te bedienen met een app. We kunnen er ook een disco van maken, haha. De app was nog wel even lastig, omdat ze niet alle vijf tegelijk online wilden komen, maar het is gelukt. En als ze eenmaal verbonden zijn is het juist ontzettend makkelijk.
Het is het wachten en de rommel waard geweest, maar ik ben ook blij dat het af is en dat we uit de rommel zijn.

2 gedachtes over “Traprenovatie, before & after

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.