De Nationale Gezondheidsbeurs 2023

Nadat hij twee jaar niet doorging vanwege corona gingen we dit jaar weer een keertje naar de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Sinds we daar jaren geleden voor het eerst kwamen krijg ik ieder jaar weer gratis kaartjes aangeboden via een nieuwsbrief, deze had ik nog van de beurs die niet doorging.

De Gezondheidsbeurs is geen beurs voor gezondheidsfreaks, maar juist een leuke beurs voor iedereen die om wat voor reden dan ook een beetje geïnteresseerd is in gezondheid. Je vindt er van alles, informatie over bepaalde ziektes of allergieën, nieuwigheden op het gebied van sport of voeding, verzorging, maar ook lezingen en workshops. Ik vind het altijd wel een leuke en interessante beurs om even rond te lopen.
Al was dat ‘even’ dit jaar wel heel letterlijk: het is niet meer wat het voor corona geweest is. Voor het eerst vonden we het dit jaar nogal tegenvallen. Het was veel kleiner dan andere jaren, er waren sowieso veel minder stands, maar ook minder plekken waar je dingen kon proeven of proberen. De terrassen en de lezingsruimtes leken juist groter te zijn, zodat ze toch nog een hal konden vullen, terwijl het eerdere jaren minstens twee hallen waren. Ook viel het me op dat er behalve de hoekjes van de Jaarbeurs zelf weinig foodtrucks en standjes waren waar je een maaltijd kon kopen. Jammer, want eerdere jaren heb ik daar vaak lekker gegeten.
Gelukkig waren er wel interessante stands hoor. Ik kocht een paar producten voor de voeten om te proberen als pedicure, we kregen een messenslijper, een USB stofzuiger, handgel, een massageolie en een opvouwbare drinkfles. We probeerden een heerlijke lichaamsmassage, proefden her en der wat (suikervrije chocolade is lekkerder dan je denkt!) en natuurlijk namen we wat interessante flyers mee.
Al met al waren we dus best snel uitgekeken, en dat vond ik zonde aangezien het best een eindje rijden is. Eerdere jaren vermaakten we ons toch bijna de hele dag. Het was niet slecht, het was geen verloren dag, maar ik twijfel of ik het de rit waard had gevonden als ik dat van tevoren had geweten. Wie weet krabbelt het de komende jaren weer op, we zullen het zien.

De gezondheidsbeurs is nog te bezoeken tot en met zondag 5 februari 2023

2 gedachtes over “De Nationale Gezondheidsbeurs 2023

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.