Verkopen via Vinted, mijn eerste ervaringen

Ik wil mijn kledingkast weer een keer goed opruimen, en ik heb best wat dingen die nog prima verkoopbaar zijn. Na het lezen en horen van veel positieve ervaringen besloot ik om een account aan te maken op Vinted.

Mijn eerste ervaring met Vinted was meteen niet zo best: binnen een paar minuten na het plaatsen van mijn eerste advertentie werd ik definitief geblokkeerd. Men had het idee dat er illegale activiteiten speelden op mijn account. Waarom? Geen idee! Maar de gevolgen waren vrij duidelijk: weg account, en een nieuw account aanmaken mag niet.
Gelukkig was mijn tweede ervaring, die met de supportdesk, beter. De medewerker daar kon mij vertellen dat er het vermoeden bestond dat ik illegale namaak verkocht. Dat was natuurlijk niet zo, en ik weet nog altijd niet waarom ze dat dachten, maar met het sturen van extra foto’s kon ik ze ervan overtuigen dat ik geen illegale namaakkleding verkocht en na een dag werd ik gedeblokkeerd.
Inmiddels heb ik mijn eerste verkoop via Vinted gedaan. De ontvanger kan kiezen op welke manier het verzonden moet worden. Mijn koper woont in België en koos voor Mondial Relay. Daar schrok ik een beetje van, ik had er nog nooit van gehoord, en was bang dat het niet eens in de buurt zou zitten. Maar dat viel reuze mee, het verzendpunt zat zelfs op loopafstand. Ik kon het verzendlabel printen, het pakket afgeven, en dat was geregeld. Wat ontzettend makkelijk!
Het werd ook allemaal snel afgehandeld. Zodra de koper aangaf dat het pakket in goede orde ontvangen was werd het geld overgemaakt naar mijn Vinted tegoed. Dat kun je dan weer gebruiken om zelf dingen van te kopen, of je kan het laten overboeken naar je bankrekening.
Mijn doel in de eerste plaats was juist ruimte creëren en ontspullen, dus ik was nog niet van plan om meer te kopen. Ik koos dan ook voor het laatste. Het duurt een paar werkdagen om je verzoek te verwerken, en dan staat het bedrag keurig op je rekening.
Ik vond het verkopen via Vinted goed geregeld. Vooralsnog vind ik het prettiger dan Marktplaats. Ik heb het idee dat er meer serieuze kopers zijn, en het is minder gedoe. Je hoeft niks uit te zoeken voor de verzendkosten, want dat regelt de koper, en er wordt stap voor stap aangegeven hoe alles werkt en wat je moet doen. Ideaal, dus ik hoop dat ze me niet weer gaan verdenken van illegale namaak, ik wil mijn account graag nog even houden.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.