Gelezen | Schaduw van de vos serie van Julie Kagawa

Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen… Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik deze serie las, maar voordat ik begon had ik mijn oog er al een tijdje op laten vallen. Dit was de eerste serie die ik las van Julie Kagawa. De serie bestaat uit drie delen, ‘Schaduw van de vos‘, ‘Ziel van het zwaard‘ en ‘Nacht van de draak‘.
Wat deze serie uniek maakte ten opzichte van andere fantasyseries was de Japanse mythologie. Ik wist hier voor het lezen weinig vanaf, en ik vond dat zeker een interessant element in deze serie.
Het verhaal leest vlot weg, en je wordt er eigenlijk meteen ingezogen. Het eerste hoofdstuk kan wat verwarrend zijn als je de rest leest, maar naarmate je verder komt in het verhaal wordt wel duidelijk waarom de schrijfster ervoor heeft gekozen om het verhaal op die manier in te leiden.
De vrouwelijke hoofdpersoon leer je goed kennen, maar ze ontwikkelt zich ook tijdens het verhaal. De mannelijke hoofdpersoon blijft vooral in het begin wat vager, maar dat past ook goed bij hem en het verhaal, hij is een mysterieus type. Hij komt wel echt tot leven in het boek, en naarmate het verhaal verdergaat leer je ook hem steeds beter kennen.
Ik las de serie digitaal, dus ik kwam er pas aan het eind van deel 1 achter dat er een woordenlijst achterin het boek zit. Dat maakt het wel makkelijker om het te volgen, sommige Japanse woorden haal je vooral in het begin makkelijk door elkaar.
Al met al een mooie serie, met wat verrassende wendingen. Aanrader als je van fantasy houdt.

De links in deze post zijn affiliate links, zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.