Moestuin-update | Plannen maken

Het is nog te vroeg om al dingen buiten in de volle grond te zaaien, maar dat betekent niet dat er niets te doen is met de moestuin. Ik ben al een beetje aan het nadenken over wat ik wil gaan zaaien dit jaar, en natuurlijk wilde ik graag weten wat ik nog heb aan zaden en wat ik nog wil kopen.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Het is buiten nog iets te koud om al echt aan de slag te gaan, dus ben ik vooralsnog binnenshuis en ‘op papier’ bezig geweest met de moestuin. Ik heb de zaden die ik nog in huis had gesorteerd op de periode waarin ze gezaaid kunnen worden, en ik heb alvast weer twee aardappelsoorten en wat bijzonder zaaigoed besteld bij De Tuinen van Weldadigheid (#nospon, echt niet, ik was vorig jaar gewoon erg tevreden en ze hebben aparte dingen die je niet zo snel bij de standaard tuincentra vindt. De levertijd is misschien wat langer, maar het is het wachten waard). Voor de meer standaard dingen staat er nog een bezoekje aan het tuincentrum op de planning.
Zodra het iets minder koud is ga ik opruimen in de tuin. Er is na het oogsten wat onkruid ontstaan, en er staan nog wat restjes van onvolgroeide planten. Voor zaaien in de volle grond is het nog te vroeg, maar als het eind van de maand iets warmer wordt kan er misschien al wel wat onder glas. In huis heb ik alleen een bakje met wat tuinkers in de vensterbank staan op het moment.
Verder ben ik vooral nog aan het nadenken over wat ik waar neer ga zetten. Een iets donkerder hoekje is standaard gereserveerd voor de worteltjes, die doen het daar ieder jaar goed, maar verder ben ik er nog niet helemaal uit wat het handigst is.
Binnen voorzaaien doe ik eigenlijk nooit, maar wie weet. Doordat ik in het najaar maar weinig heb kunnen doen ben ik nu extra enthousiast om er zoveel mogelijk uit te halen. Dus misschien ga ik daar toch ook eens naar kijken.

Heb jij een moestuin?

2 gedachtes over “Moestuin-update | Plannen maken

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.