Wat 2022 mij leerde

Het afgelopen jaar was een veelbewogen jaar, en het liep totaal anders dan we hadden verwacht. En daar kun je natuurlijk ook lessen uit trekken. Bedenken wat ik van het afgelopen jaar heb geleerd en welke lessen en wijsheden ik mee ga nemen naar het nieuwe jaar vind ik een mooie manier van terugblikken. Kijk je mee?

♥ Life is what happens to you while you are making other plans.
Dat moge duidelijk zijn. Want plannen waren er. Grote en kleine plannen die even door het leven in de war werden geschopt. En dat vond ik soms best lastig, maar soms moet je maar gewoon moet accepteren dat het leven anders loopt. Dat hoort erbij. Het is niet altijd leuk, maar het is oke.

♥ Je gezondheid kan zomaar opeens veranderen.
Ik heb mezelf eigenlijk altijd gezien als een gezond persoon. Ja, ik ben wat te zwaar, maar ik heb geen noemenswaardige gezondheidsklachten, geen dingen die me belemmeren in het dagelijks leven en ik ben zelden ziek. Maar toen gebeurde oktober en werd ik even met de neus op de feiten gedrukt. Ik ben bang geweest. Bang dat het iets blijvends zou zijn, dat ik de rest van mijn leven zou moeten dealen met regelmatig helse pijnen. Bang dat het iets zou zijn waar ik aan zou overlijden. Bang dat het niet meer over zou gaan. Gelukkig was dat allemaal niet het geval en kon ik geholpen worden, maar ik heb hier wel van geleerd dat ik mijn gezondheid niet voor lief moet nemen. Ook als je over het algemeen gezond bent kan dat zomaar anders worden.

♥ Je bent sterker dan je denkt.
In navolging op bovenstaande, echt, je kan meer hebben dan je soms denkt. Ik heb absoluut momenten gehad waarop ik dacht ‘ik trek het niet meer’, maar what doesn’t kill you makes you stronger.

♥ Geniet van het hier en nu.
Dat probeer ik sowieso altijd te doen, maar er is zoveel negativiteit in het nieuws, zoveel mensen die zich (ongetwijfeld terecht hoor) zorgen maken om de toekomst, maar niemand weet wat er gaat gebeuren. Het hier en nu is het enige wat zeker is, en daar wil ik zoveel mogelijk van genieten, zonder dat te verpesten met zorgen om wat de toekomst misschien wel en misschien niet gaat brengen.

Wat heb jij geleerd van het afgelopen jaar?

4 gedachtes over “Wat 2022 mij leerde

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.