Kerstkaarten schrijven voor het Nationaal Ouderenfonds

Al een paar jaar doe ik mee met de Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Met deze actie willen ze zoveel mogelijk eenzame ouderen een warme kerstwens bezorgen. Een actie waar ik graag aan meedoe, want als je toch aan het schrijven bent is het een kleine moeite om er een paar extra te doen, toch?

Foto door Jonathan Borba op Pexels.com

Wist je dat bijna de helft van de ouderen zich wel eens eenzaam voelt? Meer dan 500.000 ouderen geven zelfs aan zich regelmatig ernstig eenzaam te voelen. Die gedachte maakt mij verdrietig, het liefst zou ik het voor iedereen oplossen, maar dat kan helaas niet. Wat ik wel kan doen is kaartjes schrijven, en daarom gaat er al een paar jaar niet alleen een kaartje naar vrienden en familie, maar ook een goedgevulde envelop naar het Ouderenfonds.

Hoe werkt de actie
Wil je ook meedoen? Geweldig! Dit is hoe het werkt:

♥ Kies een mooie kaart uit, of twee, of een heleboel. Of maak ze zelf. Dat laatste doe ik zelf niet overigens, ik schrijf liever meer kaarten om meer mensen blij te maken, en ik heb nou eenmaal niet onbeperkt de tijd. Op de kaarten mogen trouwens geen logo’s staan.

♥ Schrijf een lief berichtje voor de oudere. Je mag je eigen adres er ook op zetten. Een paar jaar geleden heb ik zelf twee kaarten teruggekregen, maar ik heb ook verhalen gehoord over mooie penvriendschappen die zijn ontstaan.

♥ Het kaartje versieren mag natuurlijk, maar houd hem wel plat.

♥ Wil je ook meerdere kaarten versturen? Daar zijn ze natuurlijk heel blij mee. Je kan de kaarten zonder envelop in een doos of envelop stoppen. Je hoeft dan natuurlijk ook alleen de doos of envelop te frankeren.

♥ Insturen kan naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Plak wel even een postzegel of decemberzegel, en stuur de kaarten uiterlijk 18 december op.

♥ Samen met PostNL zorgt het Ouderenfonds ervoor dat de kaarten worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Heb je de deadline gemist, en wil je toch graag iets doen voor eenzame ouderen? Dan kun je natuurlijk zelf een kerstkaart brengen bij ouderen in je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een verzorgingshuis, of misschien heb je wel oudere buren.

Doe je ook mee?

2 gedachtes over “Kerstkaarten schrijven voor het Nationaal Ouderenfonds

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.