Vega-test | Unox

Unox heeft de laatste tijd verschillende vegetarische producten op de markt gebracht. Het meeste is er al een tijdje, maar heb ik nog niet eerder in een categorie kunnen passen. Daarom deze keer een Unox-special.

Vegetarisch stoofpotje met ‘rund’, dadels en dubbel bier
Ook deze kocht ik in de aanbieding, en deze verraste mij. Ik was een beetje ‘bang’ voor de dadels, want daar houd ik helemaal niet van, maar die proef je hierin dus niet. Ik vond hem wel lekker, maar niet bijzonder, en ik vond hem vrij zout. Had wat steviger gemogen.
★★

Vegetarische ragout met ‘kip’, dragon en zwarte peper
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Het is een luxere ragout, dus ook niet echt te vergelijken met de bekende blikjes, en ook toen ik nog vlees at vond ik de champignonragout al het lekkerst van de kant-en-klare ragouts.
Ik kocht deze in de aanbieding omdat hij bijna aan de datum was, en hij was best lekker voor een keertje, maar ik hoef hem niet nog een keer voor de volle prijs. Ik hou het bij de blikjes met champignonragout, of zelfgemaakte natuurlijk. Ik vond de peper ook iets te aanwezig.
★★☆☆

Vegetarische rookworst
Toen deze er net was las ik hier best veel negatieve reacties over, maar ik vind hem juist erg lekker. Het grootste nadeel vind ik de prijs, en omdat ik inmiddels heel goed zonder rookworst in mijn stamppot kan koop ik hem dan ook alleen als hij in de aanbieding is.
★★★★☆

Vegetarische knaks
Hier zat ik zo op te wachten, een vegetarische variant op het ouderwetse broodje knakworst. En de knaks van Unox stellen niet teleur. Het smaakt als knakworst, het voelt aan als knakworst en het knakt als knakworst, heerlijk.
★★★★★

Vegetarische leverpastei
Ja, op het blikje staat paté, maar leverpastei is wat mij betreft toch echt anders dan paté, en dit is leverpastei. Geslaagd, als je van leverpastei houdt tenminste. Ik vind het een lekkere vervanger voor af en toe op een broodje.
★★★★☆

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.