Gelezen | Middernachtbibliotheek van Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Ik denk dat iedereen zich wel eens afvraagt ‘wat als…?’ Het antwoord op die vraag zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar Nora krijgt de kans om dit in de middernachtbibliotheek te ontdekken. Tijdens het doormaken van verschillende mogelijke levens leert Nora veel over zichzelf, en over haar echte leven.
Ondanks het wat zware onderwerp leest het boek lekker weg en zit er humor in. De mooie quotes en levenslessen, die je ook als lezer volop meekrijgt, maken het helemaal af. Ik vloog er doorheen.
Nora is een personage dat je meteen in je hart sluit. Ze wordt zo echt tijdens het verhaal, en je voelt goed met haar mee. Dat heeft de schrijver bijzonder goed gedaan. Daarmee wil ik ook meteen een waarschuwing meegeven: ook haar neerslachtigheid is voelbaar tijdens het lezen. Als je dat niet trekt kun je dit boek beter overslaan. Gelukkig maakt ze ook een enorme ontwikkeling door.
Het einde van het verhaal kwam voor mij eigenlijk niet echt als een verrassing, en toch was het nog even spannend. Middernachtbibliotheek is een aanrader als je een boek wil lezen wat je raakt.

3 gedachtes over “Gelezen | Middernachtbibliotheek van Matt Haig

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.