Tekeningen van februari

Ik wilde in februari meer tekenen en handletteren, en dat is helemaal gelukt. Bij het uploaden van de foto’s zag ik dat ik zelfs meer gemaakt had dan ik dacht, dus ik laat graag wat zien.

Het eerste wat ik maakte was dit Valentijnskaartje voor een swap waar ik aan meedeed. Ik vind hem leuk in zijn eenvoud, en de kleuren passen natuurlijk goed bij de gelegenheid. Ik maakte deze met fineliner en twinmarkers.

Nog een kaartje, deze was voor de ‘voorraad’, maar ik ben niet zo tevreden. Wel over de handlettering, maar de kleuren hebben het een beetje verpest vind ik. Met alleen de kleuren van de scrabblesteentjes en het goud van de 18 vond ik hem een beetje somber, dus maakte ik de blauwe achtergrond erbij, maar ik weet het niet. Ik had eigenlijk gewoon een vrolijke kleurencombinatie moeten kiezen voor de 18. Gemaakt met fineliner, een goudstift en twinmarkers.

Op 2 februari was het blijkbaar nationale egeldag, dus ik besloot een egeltje te tekenen. Ik wilde ook mijn nieuwe schetsboek met markerpapier proberen, dus ik maakte dit schatje met twinmarkers, en fineliner uiteraard.

Deze is al voorbij gekomen, dit is de tweede tekening van de Urban Sketch Challenge. Gemaakt met fineliner.

Geen groot project, maar toch, ik handletterde een bedankkaartje. De sleutelhanger heb ik trouwens ook zelf in elkaar gezet. Het kaartje is gemaakt met fineliner.

Ook met fineliner, het wordt bijna saai, maar dat is toch wel mijn favoriete middel om buitenlijnen mee te maken. Een soort van skyline voor een verjaardagskaartje. Er staat ook nog een tekst op, maar vanwege de anonimiteit plaats ik hier de foto zonder tekst.

Ik deed mee aan de wekelijkse challenge van Carla Kamphuis. Iedere maandagavond geeft ze een live ‘tekenles’ op Instagram of Facebook. Ik heb niet live meegedaan, maar later teruggekeken. Het kastje was best een uitdaging, want we tekenden uit de losse pols, zonder potlootschets vooraf. Maar ik ben wel tevreden. Gemaakt met fineliner en waterverf.

En met het kastje had ik de smaak te pakken, en deed ik meteen een andere challenge van Carla Kamphuis, ze plaatst namelijk ook ieder weekend een mooi gebouw om een huisportretje van te tekenen, en zo tekende ik dit mooie shopfront. Ook met fineliner en waterverf.

3 gedachtes over “Tekeningen van februari

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.