Gelezen | Cockleberry Bay serie van Nicola May

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. 

Mijn oog was al een tijdje gevallen op deze serie, alleen al vanwege de leuke hond en het gezellige huisje op de cover. Ik hoopte dat het een beetje dezelfde gezellige kneuterigheid zou hebben als de boeken van Jenny Colgan, en ik werd niet teleurgesteld.
Hoewel ik de schrijfstijl van de beide schrijfsters niet te vergelijken vind is de sfeer in de boeken dat wat mij betreft wel.
De serie bestaat uit vier delen, ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ en ‘Winter in Cockleberry Bay’. De delen zijn in principe ook los van elkaar te lezen, maar er zit wel een duidelijke verhaallijn.
De boeken lezen heerlijk weg, en je waant je tijdens het lezen echt in Cockleberry Bay. Het is een heerlijke feelgood serie, met ook wel de nodige hoeveelheid drama, eigenlijk precies wat ik hoopte toen ik eraan begon. Geen hoogstaande literatuur, maar fijn om bij te ontspannen. En bonuspunten voor de prominente rol van de hond!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.