6x Warme chocolademelk variaties

Het onstuimige weer van de afgelopen dagen, en, als je naar de verwachtingen kijkt, de komende dagen schreeuwt om avonden op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. Ik deel graag een paar lekkere varianten als inspiratie.

Foto door Ylanite Koppens op Pexels.com

De basis van warme chocolademelk is natuurlijk… chocolademelk. Die kan uit een pak komen, of je kan hem zelf maken van melk en cacaopoeder of chocola. Gebruik vooral de variant die je zelf het lekkerst vindt.

De 18+ variant
Eén van mijn favorieten is toch wel de volwassen chocomel. Men neme een grote beker chocolademelk. Warm deze goed op en voeg een flinke scheut likeur toe, bijvoorbeeld Baileys. Een flinke dot slagroom erop, als je dat lekker vindt een paar marshmallows en genieten maar.

Make it vegan!
Geen warme chocoladedrink meer als je vegan wordt? Zeker wel! Maak hem zelf met sojamelk, cacaopoeder en vegan slagroom, of koop een kant en klare variant en warm deze op. Er zijn zelfs vegan marshmallows.

Witte chocolademelk
Ik ben gek op witte chocola, dus af en toe ga ik voor deze variant. Neem hiervoor een beker melk en, afhankelijk van de grootte van de beker, ongeveer 40-50 gram witte chocolade. Hak de chocola in stukjes, voeg ze toe aan de melk en warm het op. Lekker met een beetje kaneel en slagroom.

Warme chocolademelk van Nutella
Misschien wel de eenvoudigste manier om warme chocolademelk te maken die niet uit een pak komt, maar zo lekker. Een flinke mok melk en twee eetlepels Nutella samen opwarmen tot de Nutella is opgelost.

Spice, spice baby
Hou je wel van een beetje pittig? Voeg dan een snufje chilipoeder toe aan je warme chocolademelk. Maak het af met een lekkere toef slagroom. Gaat chilipoeder je een beetje te ver? Een snufje kaneel of koekkruiden combineert ook lekker met chocolademelk.

Snickers in een mok
Iets meer moeite, maar zo lekker. Je kan hier het beste even de blender voor gebruiken, zodat de pindakaas niet gaat klonteren. Mix een flinke eetlepel pindakaas met een mok chocolademelk. Warm de mix op en doe er een scheut karamelsiroop doorheen. Extra lekker met slagroom en een paar stukjes pinda als garnering.

3 gedachtes over “6x Warme chocolademelk variaties

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.