22 voor 2022

Goede voornemens doe ik al jaren niet meer aan, maar ik vind het wel leuk om ieder jaar een lijstje op te stellen met dingen waar ik me dat jaar mee bezig wil houden. Geen voornemens die gedoemd zijn om te mislukken, zelfs niet altijd even concreet. Gewoon dingen die ik wil doen, of die ik al doe en wil volhouden.

Foto door Lu00edvia Bittencourt op Pexels.com
 1. Fitter en sterker worden. Deze staat wel met stip op één, want fit en sterk voel ik me momenteel absoluut niet. Dat betekent vooral vóór mijn operatie kijken naar wat gaat en zoveel mogelijk in beweging blijven, en ná de operatie op weg naar herstel, in welk tempo op dat moment maar mogelijk blijkt. En door het hele jaar heen natuurlijk niet vergeten om gezond te eten.
 2. Sparen. Deze neem ik mee van vorig jaar, want ook dit jaar wil ik wel weer proberen om wat te sparen. Ik heb hiervoor geen vast bedrag in mijn hoofd.
 3. Mijn boek uitbrengen. Vorig jaar was ik er bijna, dit jaar zou dat toch eindelijk moeten lukken.
 4. Iets nieuws doen op creatief gebied.
 5. Rustig aan doen en niet over mijn grenzen gaan na de operatie. Ik ken mezelf, dit wordt een lastige.
 6. Mijn papierwerk uitzoeken en opruimen. Een rotklus waar ik iedere keer weer tegenop zie. Ik bewaar alles, dus grote kans dat ik dingen van meer dan tien jaar geleden nog ga tegenkomen. Maar het ligt inmiddels op verschillende plekken en het wordt steeds meer een rommeltje, hoog tijd om er eens echt iets aan te doen.
 7. Nieuwe dingen proberen in de moestuin. Sinds we die vorig jaar uitgebreid hebben probeerde ik al veel nieuws, maar ik heb nog wel wat dingen op mijn lijstje staan die ik ook wil proberen.
 8. Een museum bezoeken, als corona dat toelaat. Want ik vind eigenlijk dat ik dat veel te weinig doe.
 9. Vaker brood bakken. Ik vind het zo leuk om te doen, en zelfgebakken brood is zo lekker, maar het komt er nog veel te weinig van.
 10. Naar de tattooshop! Want als Gipsy volgroeide pootjes heeft moet zij er natuurlijk bij.
 11. Minderen met telefoongebruik. Vooral vlak voordat ik ga slapen wil ik eigenlijk niet meer op mijn telefoon, ik weet uit ervaring dat ik dan zoveel beter slaap. Toch is de verleiding om nog even doelloos te scrollen op Facebook of Instagram groot, dat wil ik minder doen.
 12. Lekker doorgaan met ontspullen en opruimen in huis.
 13. Alsnog meedoen aan een schminkwedstrijd. Vorig jaar was het plan er maar kwam het er niet van door omstandigheden, dit jaar wil ik alsnog meedoen aan een wedstrijd.
 14. Mijn rollerderby spullen verkopen. Ik heb altijd met het idee gespeeld om weer terug te komen, maar met een prothese zijn contactsporten een no-go. Ik zal dus moeten accepteren dat ik niet meer terugkom in rollerderby, in ieder geval niet op skates. Het heeft dan ook geen zin om de spullen te bewaren, zeker aangezien die best wat waard zijn.
 15. Iets leuks voor mezelf kopen van het geld dat ze opbrengen. Nog geen idee wat, ik weet niet eens wat ik voor mijn verjaardag wil hebben, maar ik vind wel dat ik dat verdien.
 16. Meer natuurfoto’s maken. Dat doe ik zo graag, maar het is er afgelopen jaar veel te weinig van gekomen.
 17. Instagram weer oppakken. Vorig jaar was ik niet zo actief, terwijl er eigenlijk zoveel is om te laten zien.
 18. Me een beetje verdiepen in beleggen. Ik hoef en verwacht geen grof geld, maar ik vind het wel interessant, en ik zou er graag iets meer van begrijpen.
 19. Nieuwe recepten uitproberen. En die hier delen als ze de moeite waard zijn natuurlijk.
 20. Naar een open sterrenkijkavond bij de RU. Ik kijk altijd al graag naar de sterren, het lijkt me zo leuk om dat een keer door een echte telescoop te doen, onder begeleiding van een deskundige.
 21. Een stedentripje maken. Deze stond er vorig jaar ook op, maar toen is het er niet van gekomen.
 22. Een schrijfwedstrijd buiten mijn comfortzone doen. De laatste keer dat ik dat deed is jaren geleden, maar pakte erg goed uit, ik was één van de winnaars en mijn verhaal werd gepubliceerd. Toch ben ik daarna erg teruggevallen op de wedstrijden die wel comfortabel voelen.

Waar wil jij je het komende jaar mee bezig houden?

5 gedachtes over “22 voor 2022

 1. Mooi, goede en vooral ook haalbare doelen. Zo jammer dat je niet meer mee mag doen aan rollerderby. Snap het wel dat het niet handig is. Maar toch, zo jammer. Je deed het altijd met zoveel plezier. Kan mij nog diverse foto’s en blogs herinneren.
  Heel veel succes gewenst dit jaar en uiteraard ook sterkte bij de komende operatie.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.