Gelezen | Baguette met jam-trilogie van Wendy Brokers

In deze trilogie volgen we Lize, Sophie en Femke, die ieder zo hun eigen problemen hebben. De serie begint met ‘Baguette met jam voor twee’, die ik begin vorig jaar al las. Aan het eind van het jaar las ik het laatste deel uit de serie.

#1: Baguette met jam voor twee
Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Leven met een leugen

#2: Leven met een leugen
Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.
Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Omkijken naar morgen

#3: Omkijken naar morgen
Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.
Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Ik begon met deze serie in februari vorig jaar, toen had ik nog niet door dat het een trilogie was. Halverwege het jaar vond ik deel twee, en aan het eind van het jaar ook het laatste deel, en zo heb ik de serie compleet.
Het is een heerlijke feelgoodserie, maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er komen serieuze issues voorbij in de boeken, ieder personage heeft een verleden, en uiteindelijk zijn ze allemaal met elkaar verbonden. Maar naast de serieusheid zijn het ook gewoon heerlijke liefdesverhalen.
De personages zijn goed uitgewerkt, het zouden vriendinnen van me kunnen zijn. Je leert iedereen echt kennen door de boeken heen. Ook het verhaal is goed geschreven, het leest alsof je er zelf bij bent. Ik heb hardop gelachen, maar ook af en toe een traantje weggepinkt, en dan heb je het wat mij betreft als schrijfster goed gedaan.
Extra leuk: in het laatste deel zit een kleine crossover naar de ‘Onbreekbaar’-serie van Lisette Jonkman.

2 gedachtes over “Gelezen | Baguette met jam-trilogie van Wendy Brokers

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.