Moestuin update | Wintergroente en plannen voor de lente

In de winter gebeurt er natuurlijk niet zo heel veel in de moestuin, maar ik had toch wat wintergroente gezaaid, en natuurlijk heb ik ook alweer volop plannen voor het nieuwe seizoen.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Allereerst de wintergroente, die doet het helaas niet zo goed als ik gehoopt had. De boerenkool hadden we in een aparte bak gedaan, maar helaas kwamen we er te laat achter dat er nog geen gaatjes in de bak zaten. Dus na de hevige regen is de boerenkool een tijdje terug helaas verdronken. Ik vermoed dat het voor de andijvie ook te nat was, die is er nog wel, maar doet het ook niet zo goed. Wat wel goed groeit is de winterbloemkool, daar hoop ik wel wat van te oogsten als het zover is. De knoflook lijkt ook goed te gaan.
De aardbeien hadden ontzettend veel uitlopers, en zo heb ik nog een bak kunnen vullen. Ik hoop dat ze het net zo goed gaan doen als de oorspronkelijke plantjes, dan kom ik het komende jaar geen aardbeien tekort. Het is de eerste keer dat ik de uitlopers gebruik, dus ik ben heel benieuwd wat het gaat worden.
Voor het komende seizoen heb ik al nieuwe zaden besteld. Verschillende soorten sla, verschillende koolsoorten, tomaten, paprika’s, kruiden, uitjes en prei. Verder komen er natuurlijk onder andere ook weer spinazie en boontjes. Ook wil ik naar aanleiding van een filmpje op Facebook een aardappelkweekbak. Toen ik heel wat jaar geleden een volkstuintje had heb ik wel aardappelen gekweekt, maar in een bak heb ik nog nooit gedaan. Het schijnt goed te werken, dus ik ga het proberen. Verder wil ik gaan proberen iets te doen met vergeten groenten, de meesten zijn zowel om te kweken als om te eten nieuw voor me, dus dat lijkt me een interessant project.
Plannen genoeg dus. Eind deze maand schijn je te kunnen beginnen met binnen voorzaaien. Dat heb ik nooit gedaan, ik heb altijd alles meteen buiten gezaaid, waar nodig onder glas, maar ik heb zoveel zin om weer te beginnen dat ik misschien toch maar een paar kweekbakjes in de keuken zet. Met piemelpaprika ofzo, die is eerder nog niet gelukt en ik heb nog een paar zaadjes. Oh, en natuurlijk heb ik ook normale paprika, en andere dingen die eventueel binnen voorgezaaid kunnen worden.

2 gedachtes over “Moestuin update | Wintergroente en plannen voor de lente

  1. Dat een moestuin een hobby van je is. Leuk hoor maar voor mijzelf is dit niks. Ik heb de laatste twee jaar een tuinman om de tuin rond mijn huis netjes te houden en te snoeien. Mijn man was degene die onze tuin altijd prachtig hield.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.