Gelezen | De beller op lijn vier van J.D. Barker

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.
Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

De beller op lijn vier

Ik kende J.D. Barker eigenlijk nog niet, maar dit boek werd me getipt. (Door wie weet ik eigenlijk niet meer, als jij het was, bedankt!). En het was de moeite meer dan waard.
Je leest het verhaal afwisselend vanuit het perspectief van Jordan en Cole, een agent. De moordenaar maakt zich al snel bekend, dus de spanning zit niet in ‘wie is het?’, maar in ‘waar is hij, en kunnen ze hem stoppen’. De hoofdstukken zijn kort, en vlot geschreven. Je vliegt er doorheen, maar het is lastig om het boek weg te leggen. Het boek is van begin tot eind spannend en na ieder hoofdstuk wil je alleen maar door naar het volgende.
De hoofdpersonages leer je goed kennen. Het verhaal is erg goed uitgewerkt. Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker wat de connectie tussen Jordan en Bernie is. Er zitten een paar mooie plottwists in het boek, en daardoor blijft het spannend. Hoewel het geheel wat overdreven lijkt wordt het nergens echt ongeloofwaardig.
Een echte aanrader als je van spannende thrillers houdt.

3 gedachtes over “Gelezen | De beller op lijn vier van J.D. Barker

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.