Recept | Gevulde paprika’s met champignons en noten

Al zo lang neem ik me voor om vaker gerechten te maken met noten. Als ik uit eten ga kies ik wel eens voor een maaltijd met noten, en ik verwerk ze ook graag in een salade, maar echt koken met noten daar kwam het eigenlijk nooit van. Ik had nog noten in huis, en paprika’s, dus ik besloot een nieuwe variant van gevulde paprika’s te maken.

Ingrediënten voor 3 paprika’s
3 grote paprika’s
400 gram champignons
knoflook naar smaak
grillkaas naar smaak
2 handen vol noten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. 
Bak de champignons en de knoflook en maak de grillkaas klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik had grillkaas uit Duitsland, deze smolt aan de buitenkant niet, maar aan de binnenkant wel. Het was kaas met kruiden, en hij was erg lekker (en ik kan hem helaas niet meer vinden). Je kan bijvoorbeeld ook halloumi gebruiken, die smelt helemaal niet, maar is wel erg lekker.
Snijd de grillkaas als deze klaar is in kleine stukjes en roer deze door het champignonmengsel. Hak de noten iets fijner, maar niet te fijn, en roer ze door het mengsel. Leg de paprikahelften in de ovenschaal en vul ze. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven.
Lekker met rijst, aardappelkroketjes of patat.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Recept | Gevulde paprika’s met champignons en noten

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.