Gezien op Netflix

Nu we al een tijdje een nieuwe televisie hebben kunnen we opeens rechtstreeks op de tv Netflixen zonder extra gedoe. Het is alweer even geleden dat ik deelde wat ik keek, dus intussen heb ik weer een leuk lijstje opgebouwd. In willekeurige volgorde.

Foto door John-Mark Smith op Pexels.com

Never have I ever
Ik kende de serie helemaal niet, zelfs niet van naam uit mijn omgeving, maar de preview vond ik veelbelovend. In eerste instantie stond alleen het eerste seizoen erop, dus tussendoor keek ik iets anders, maar toen het tweede seizoen uitkwam heb ik deze natuurlijk ook meteen gekeken. Achteraf bleek het eigenlijk best een populaire serie te zijn, en het derde seizoen is inmiddels bevestigd.

Spirited Away
Deze animatiefilm heb ik eigenlijk ook op dvd, maar ergens in de kast, dus kijken op Netflix was een stuk makkelijker. Ik kwam hem toevallig tegen toen ik een beetje rondkeek op Netflix, op zoek naar mijn volgende film of serie, en ik kreeg meteen zin om hem weer een keer te kijken. Hij blijft leuk vind ik.

Insatiable
Een absurde comedy over een gepeste tiener die wraakgevoelens afreageert via schoonheidswedstrijden. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar hoe de serie uitpakte had ik zeker niet verwacht. Hij is al wat ouder, en schijnbaar was er een hoop ophef over toen de serie uitkwam. Persoonlijk vond ik het een heerlijke serie, ik hou wel van die zwarte humor zoals bijvoorbeeld ook in The End of the Fxxking World (dat doet me eraan denken, daarvan moet ik ook het tweede seizoen nog kijken) en ik heb het geen moment opgevat als het belachelijk maken van dikke mensen, maar ik kan me ergens wel voorstellen waar de kritiek vandaan komt. Mede vanwege de vele ophef en de tegenvallende kijkcijfers komt er geen derde seizoen. Gelukkig is het einde niet heel erg open, maar het had zich wel geleend voor nog een seizoen.

The Queens gambit
Een miniserie waarin een weesmeisje ontdekt dat ze schaaktalent heeft. In eerste instantie dacht ik aan Lang Leve de Koningin, een kinderserie die ik vroeger veel gekeken heb, maar daar is het absoluut niet mee te vergelijken. Bovendien komen er ook zwaardere onderwerpen aan bod, wat de serie natuurlijk een stuk volwassener maakt.

Heartbreak High
Deze kon ik natuurlijk niet overslaan, een stukje jeugdsentiment. Ik heb ze vroeger niet allemaal gezien, dus ik kon me niet alles herinneren. Sommige stukken waren nieuw, maar veel was ook bekend. Leuk om weer een keer te zien, en nu heb ik natuurlijk wel alle afleveringen bekeken.

Wat keek jij de laatste tijd op Netflix?

3 gedachtes over “Gezien op Netflix

  1. Spirited Away staat nog op mjn lijstje. Komt vast wel deze week. Op Netflix keken wij laatst de hele serie van Breaking Bad, eindelijk. Nu zijn we bijna zover om aan Better Call Saul te beginnen. Maar we zitten nog met The Blacklist die we ook nog willen zien.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.