Rumour has it…

Mijn allereerste smartphone was een iPhone, en daar ben ik sindsdien nooit meer van afgestapt. Hoewel ik niet per se het nieuwste toestel heb en mijn telefoon pas vervang als hij ‘op’ is vind ik het wel leuk om te volgen wat er speelt. Deze maand wordt de iPhone 13 verwacht. Apple houdt de details goed geheim, maar geruchten zijn er genoeg.

Foto door Marek Levak op Pexels.com

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Tele2

De verwachting is dat de nieuwe iPhone op 14 september gepresenteerd gaat worden. Vanaf 17 september zou je hem dan kunnen pre-orderen en vanaf 24 september is hij vermoedelijk echt te koop. Er worden geen grote prijsstijgingen verwacht, de meeste bronnen beweren dat de nieuwe iPhone net zo duur gaat worden als zijn voorganger. Er worden dan ook geen grote vernieuwingen verwacht. Er komen waarschijnlijk vier types uit: de iPhone 13 mini, de iPhone 13, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Camera
Aangezien ik graag foto’s maak met mijn telefoon ben ik het meest geïnteresseerd in de camera van de nieuwste iPhone. Het gerucht gaat dat de camera een flinke verbetering krijgt: een betere ultragroothoeklens en een betere sensor voor de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Ook wordt verwacht dat deze ultragroothoeklens autofocus gaat krijgen. Met deze verbeterde functies registreer je tijdens het fotograferen meer van de omgeving en krijg je stabielere foto’s. In hoeverre de camera van de andere twee types verbetert is onduidelijk.
Wel gaat het gerucht dat de sensor shift, die nu alleen op de iPhone 12 Pro Max zit, op alle modellen van de iPhone 13 gaat komen. Dit zorgt ervoor dat de beelden toch scherp worden als je uit de losse hand filmt of als je de telefoon niet helemaal stilhoudt bij het maken van een foto.
Een functie die ik ontzettend interessant vind is de astrofotografie. Met deze nieuwe functie past de iPhone automatisch zijn instellingen aan wanneer je de telefoon ’s nachts naar de sterrenhemel richt, zodat je hier prachtige foto’s van kunt maken.

Geheugen
Een ander onderdeel waar ik in het verleden wel eens problemen mee heb gehad is het geheugen. Bij de iPhone kun je dit niet uitbreiden, dus ik had het geheugen wel eens vol. De verwachting is dat de nieuwe iPhone de eerste is waarbij je een terabyte aan geheugen kan kiezen. Het is niet bekend of dit voor alle modellen gaat gelden. Maar met een terabyte verwacht ik niet snel een vol geheugen.

Kleuren
Een Oekraïense webshop heeft de voorverkoop al gestart en dus ook de kleuren van de nieuwe iPhone bekend gemaakt. Dit kan natuurlijk ook een stunt zijn, pas als hij officieel door Apple gepresenteerd is weten we dit zeker. De iPhone mini 13 en de iPhone 13 zouden uitkomen in de kleuren wit, zwart, blauw, paars, product red en roze. Roze is nieuw, en het groen van vorig jaar gaat eruit. De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max zouden uitkomen in de kleuren zilver, goud, zwart en brons. Hiermee vervallen grafiet en blauw, zwart en brons zijn nieuw.

Andere geruchten
* Het scherm wordt niet groter dan die van de iPhone 12, de notch (de inkeping waar de frontcamera zit) wordt wel iets kleiner.
* De iPhone 13 krijgt een always-on scherm, zodat je hem niet hoeft te activeren om de tijd te zien.
* Sneller 5G. Waar we nog helemaal niets aan hebben, want pas in 2022 worden de frequenties die hiervoor nodig zijn geveild.
* Ondersteuning voor satelietcommunicatie, zodat je ook de hulpdiensten kunt bellen als je geen bereik hebt.
* Een 120Hz scherm, waardoor animaties vloeiender lopen en swipen soepeler gaat.
* Omgekeerd opladen, andere gadgets zoals oordopjes opladen door ze op de achterkant van het toestel te leggen.
* Sneller opladen met een nieuwe oplader. Die moet je er waarschijnlijk wel bijkopen, want de iPhone wordt vermoedelijk nog steeds geleverd zonder oplader.

Er gaan dus genoeg geruchten, sommige interessant, andere minder boeiend. Voorlopig werkt mijn huidige toestel nog prima en ben ik niet van plan om hem te vervangen, maar als het moment komt dat hij het niet meer doet zou ik de iPhone 13 zeker overwegen, ik wil dan tenslotte graag iets waar ik weer een paar jaar mee vooruit kan.

Ben jij van plan om de nieuwste iPhone aan te schaffen?

Een gedachte over “Rumour has it…

  1. Dat betekend weer veel goeds. Ik ben net als jij, wacht tot ie echt de geest heeft gegeven. Voorlopig kan ik er nog mee vooruit.
    Wat ik wel vervelend vind is dat er geen opladers ed meer mee geleverd worden. Die van mij overleven het meestal maar een tijdje. Dan is een nieuwe bij de aanschaf van je (nieuwe) phone wel erg fijn.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.