Suppen op de Berendonck

Mijn eerste oefensessie op de SUP wilde ik doen op rustig water, iets met niet teveel golven en geen boten die om je heen varen. In eerste instantie wilde ik naar een plasje vlak bij huis, maar daar bleek blauwalg te zitten, dus werd het een paar kilometer verder.

Voor mijn telefoon had ik een waterdicht hoesje, maar ik vroeg me wel even af wat ik het beste met mijn autosleutel kon doen. Aan mijn bikinibandje leek me geen goed idee, stel dat ik in het water zou vallen, dan gaat dat misschien niet goed met de elektronica. Uiteindelijk nam ik een afsluitbaar bakje mee, maar die is een beetje groot voor één sleutel. Achteraf bedacht ik dat ik de volgende keer natuurlijk ook gewoon de reservesleutel mee kan nemen, die heeft geen elektronica.
Wat ik wel vergat mee te nemen was iets te drinken. Nu ben ik niet superlang weggeweest en het was ook niet heet, maar een volgende keer zou ik toch een fles water meenemen.
Het oppompen is bleek al een work-out op zich, hoewel het wel snel gebeurd is. Ik schat dat ik er een minuut of vier over gedaan heb, maar vooral het laatste stukje is behoorlijk pittig. Misschien moet ik toch maar eens gaan kijken naar een elektrische pomp. Aan de andere kant, het is wel een mooie warming up. Eenmaal opgeblazen weegt het board niks meer, dus ik ben blij dat ik de keus had gemaakt om hem bij de auto op te pompen en het laatste stukje te lopen, zodat ik de pomp niet mee hoefde te nemen het water op.
Ik ging vroeg in de ochtend, dus het was heerlijk rustig en het water was verrassend lekker. Een beetje wiebelig was het wel, maar ik bleef zowaar staan en ben niet in het water gevallen. Hoewel ik niet uitsluit dat dat nog een keer gaat gebeuren als ik iets ‘wilder’ water op zoek natuurlijk.
Mijn plan was in eerste instantie om de hele plas rond te gaan, maar daarvoor ging ik aan de verkeerde kant het water in: er waren waterskiërs actief waar ik niet langs kon. Achteraf misschien maar beter ook hoor, want het hele rondje was misschien ook wel een tikje ambitieus voor een eerste keer. Ik bleef dus een beetje rondpeddelen in hetzelfde hoekje, maar dat was eigenlijk ook prima. En er waren babyfuutjes!
Na ongeveer een uurtje actief heb ik nog even heerlijk zittend en dobberend nagenoten van het water, ik vind dat heerlijk rustgevend. De volgende dag had ik vreselijke spierpijn, maar dat was het helemaal waard.
Intussen ben ik een paar keer teruggekomen om hier te oefenen, en het gaat steeds een beetje beter. Ik wil nog steeds een keer de hele plas rond, maar ik heb ook al een paar andere plekjes in de buurt gespot waar ik hem graag een keer in het water wil gooien, dus wordt vervolgd!

3 gedachtes over “Suppen op de Berendonck

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.