Gelezen | Jinxed & Bevrijd van Amy McCulloch

Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.
Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven – maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku’s – valt haar droom in duigen.
Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel… echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Jinxed

Jinxed las ik vorig jaar met het idee dat het een stand-alone was, maar het open einde wees erop dat er toch een vervolg zou komen. Daar kon ik op dat moment weinig over vinden, dus ik baalde er eigenlijk al een beetje van, aangezien ik liever geen series lees die nog niet compleet zijn. Iets met weinig geduld geloof ik.
Maar onlangs kwam ik erachter dat het tweede deel al bijna een jaar uit was, hoe heb ik dat kunnen missen? Hoe dan ook, ik heb hem uiteraard gelezen zodra ik dat ontdekte, en wat een fijne serie is dit. Eigenlijk geschreven als kinderboeken, maar he, dat geldt ook voor Harry Potter.
Het verhaal van Lacey en Jinx is origineel, spannend en leest heerlijk weg. Ook de personages zijn leuk, ik wilde dat ik zulke vrienden had gehad op school. En Jinx natuurlijk, die heeft mijn hart een beetje gestolen.
Wat mij betreft een aanrader, jammer dat het verhaal nu echt af is.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.