Wat we aan het huis gedaan hebben tijdens de lockdowns

Toen er vorig jaar voor het eerst een lockdown was begonnen we, net als veel anderen, met kleine en grotere projectjes in en om het huis waar we eerder geen tijd voor hadden. Inmiddels zijn we een jaar en twee lockdowns verder, en je kent het huis bijna niet meer terug.

Foto door Adonyi Gu00e1bor op Pexels.com

De afgelopen jaren hebben we stap voor stap dingen opgepakt. Ons laatste grote project vóór de lockdown was de badkamer, twee zomers geleden. Maar er stonden nogal wat andere grotere en kleinere dingen op de planning, die we allemaal hebben opgepakt sinds vorig jaar. In willekeurige volgorde:

♥ Kunststof kozijnen: we wilden al tijden nieuwe kozijnen, vooral op de slaapkamer waren die echt aan vervanging toe. We kozen voor kunststof kozijnen met een rolluik, en dat bevalt uitstekend. Het rolluik zorgt ervoor dat het ook in de zomer donker blijft, en houdt bovendien een hoop herrie tegen. En omdat we voor HR++ glas gingen kregen we ook nog een klein bedrag van de rekening terug via de gemeente. Omdat het in de keuken ook aan vervanging toe was en het in de slaapkamer goed beviel hebben we dat ook meteen laten regelen.

♥ Mini make-over slaapkamer: toen de slaapkamer toch leeg moest zijn voor het plaatsen van het kozijn besloten we die meteen een kleine make-over te geven. We hebben de muren opnieuw gewit en een paar mooie antracietgrijze accenten aangebracht.

♥ De achtertuin: met de achtertuin ben ik superblij. We hebben het moestuingedeelte flink uitgebreid, en verder nog wat kleine dingen veranderd. We hadden al een heerlijke tuin, maar nu is het nog beter.

♥ Gevelbekleding: in plaats van de trespa platen die je bijna standaard in de wijk ziet hebben we nu mooie antracietkleurige schrootjes. Wat mij betreft een hele vooruitgang. En zo dachten de buren van een paar deuren verder er blijkbaar ook over, want die hebben het nu ook.

♥ Voortuin: één van de kleinere veranderingen, er zit nu een muurtje omheen, we hebben verlichting en een grote gemetselde bloembak.

♥ Andere kleur schuur: ons schuurtje was eerst donkergroen, maar hij was hoognodig aan een schilderbeurt toe. Na een tijdje twijfelen hebben we toch voor grijs gekozen, zo past hij nog beter bij de rest van de tuin.

Hebben jullie veel geklust tijdens de lockdowns?

Een gedachte over “Wat we aan het huis gedaan hebben tijdens de lockdowns

  1. Wow, jullie hebben het huis wel echt flink aangepakt! Wij zijn 1,5 jaar geleden verhuisd naar ons nieuwbouwhuis. Dus we hebben al heel wat klusmomenten toen gehad. Toch waren er nog wel wat van die kleine rotklusjes die bleven liggen. Die hebben we (ook uit verveling haha) opgepakt en nu is het huis wel echt af!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.