Wandelen bij Kasteel Hernen

De bossen rondom Kasteel Hernen heb ik leren kennen met ons hondenwandelgroepje, en sindsdien komen we er af en toe met de hondjes.

Kasteel Hernen kun je kennen uit de oude tv-serie Floris, die is daar voor een deel opgenomen. Je kunt het kasteel bezoeken, en als de coronamaatregelen het toelaten worden er ook wel eens activiteiten georganiseerd. Ik ben zelf nooit binnen geweest in het kasteel, maar we wandelen er graag.

Rond het kasteel zijn twee wandelroutes van ieder twee kilometer. Zelf lopen we meestal wat rond in het bos, en volgen we niet (bewust) de routes, en dat werkt ook prima. In het deel van het bos waar de rode route loopt mogen honden loslopen, in de rest van het bos moet je ze aanlijnen.

Als we hier met een groepje en verschillende honden lopen dan gaan we meestal even langs dit open veld. De honden kunnen hier lekker uitrazen. Vanaf daar kun je via het bos weer naar de parkeerplaats, of je neemt de korte route via het pad door het veld. Dat laatste is erg warm in de volle zon, en persoonlijk vind ik het bos mooier.

In de bossen zijn verschillende bankjes en picknicktafels waar je kunt genieten van het uitzicht. Een deel van de paden rond het kasteel is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Parkeren kan op de parkeerplaats van het kasteel. Het is geen grote parkeerplaats, maar hij staat nooit vol. Dat is nog een reden dat ik hier graag kom: het is er heerlijk rustig.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.