Moestuin update

In maart ben ik fanatiek aan de slag gegaan in de moestuin. Met een heel nieuw gedeelte in de tuin ben ik fanatiek aan de slag gegaan. Misschien zelfs wel iets te fanatiek. Ik vond het tijd worden voor een update.

De tomatenplantjes doen het goed, en de pepertjes en paprika beginnen ook te groeien. En ja, de tomaatjes mogen wel wat meer ruimte binnenkort, maar die moet ik nog even vinden. De ui en de prei gaan ook lekker. Ik had deze met een zaadlint keurig in rijtjes gezaaid, maar op de één of andere manier hebben ze zich verspreid door de hele bak. De spruiten gaan ook goed, die hebben inmiddels al iets meer ruimte gekregen. De savooiekool wil helaas nog niet komen, maar wie weet.

De rode- en witte kool gingen wel erg hard. Ik had er zoveel dat ik er nog een paar heb weggegeven, maar nog altijd staat er voor een paar maaltijden aan kool. Ook de broccoli doet het super. Omdat ik daar eigenlijk geen ruimte meer voor bleek te hebben staan ze in een oude speciekuip, je moet wat. De foto’s zijn een beetje donker, want er zit een net overheen om te voorkomen dat anderen het eerder opeten dan wij.

De bonen en de peultjes doen het ook goed. Nu het klimrekje erbij staat kun je goed bijhouden hoe hard de peultjes groeien. Spoiler: erg hard. De worteltjes laten zich inmiddels ook zien.

De courgettes en de komkommers zijn inmiddels ook zo gegroeid dat ze een groter plekje nodig hadden De meloenen had ik wat later gezaaid, maar die beginnen voorzichtig ook omhoog te komen.

En aardbeien! Het tuincentrum heeft ze natuurlijk inmiddels ook, maar ik heb ze besteld bij een kweker. Een deel hiervan is de witte ananasaardbei, ik ben heel benieuwd wat die gaat doen. De eerste knopjes zitten er al in.
Het bakje rechts is eigenlijk een beetje een rommelbakje, ieder jaar neem ik me voor om hem een keer leeg te maken en opnieuw te vullen, maar er zit blijkbaar een onverwoestbare aardbeienplant. Steeds als ik denk dat het nu echt gedaan is krijgt hij toch weer groene blaadjes en bloemetjes. Er zit meer onkruid in dan aardbei, maar het hardnekkigste krijg je er niet uit zonder de plant mee te nemen. En zolang hij het blijft doen blijf ik hem een kans geven.

De sla en de rucola doen het ook heel goed. Vooral de rucola iets te goed eigenlijk, hier verkijk ik me iedere keer weer op. Ieder jaar denk ik, ik zaai maar een beetje, want dat gaat zo hard. En ieder jaar weer heb ik meer dan ik op kan maken. De spinazie gaat ook lekker, we hebben er zelfs al een keer goed van kunnen eten.

Als alles het zo goed blijft doen hebben we de komende tijd geen gebrek aan verse groente.

Heb jij een moestuin?

2 gedachtes over “Moestuin update

  1. Ik ben bezig een moestuin te creëren, samen met Noa. Een aantal plantjes van de AH moestuintjes, een aantal zelf. Wil morgen zo’n soort kast voor in de tuin gaan kopen en wat grotere bakken om ze in te planten.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.