Kerstkaarten 2020

Tot een paar jaar geleden stuurde ik zo’n 150 kerstkaarten per jaar, vrienden, familie, iedereen kon een kerstkaart krijgen. Helaas wordt het versturen steeds duurder en dat aantal heb ik flink teruggeschroefd, maar ik blijf het leuk vinden om kerstkaarten te sturen. Het liefst maak ik ze zelf.

De coronakaarten heb ik gekregen van drukwerknodig.nl

Ik wilde voor dit rare jaar graag een kerstkaartje maken met een knipoog. Een middagje aan de tekentafel leverde dit coronakaartje op.

Het komt op de foto niet over, maar de tweeën zijn met goud ingekleurd. In combinatie met het groene vond ik het alleen in het echt ook een beetje tegenvallen, dus ik maakte een tweede kaartje met andere kleuren.

Ik stond al op het punt om een hele stapel te tekenen, er zit namelijk best veel tijd in, toen Drukwerknodig.nl me benaderde met de vraag of ik een review wilde schrijven over hun drukwerk. Bij Drukwerknodig.nl kun je terecht voor promotiemateriaal zoals posters en roll-up banners, maar ook voor kaarten.
De mail kwam dan ook als geroepen, en we waren het al snel eens. Ik zou mijn kerstkaartjes laten drukken.
Via de online editor is het heel eenvoudig om je ontwerp te uploaden. Ik koos voor dubbele A6 kaartjes met een matte afwerking, om toch het getekende effect een beetje te behouden.
Binnen een week kwamen mijn kaartjes binnen, en ik ben erg tevreden. De tekening komt erg mooi over op de afdrukken en mijn bestelling is snel afgehandeld. Mijn kaartjes voor dit jaar zijn klaar.

Helaas zijn er ook een paar mensen die ik een kaartje wil sturen voor wie ik deze niet zo gepast vond. Mensen die voor het eerst kerst zonder een dierbare moeten vieren bijvoorbeeld, dan vind ik deze humor niet zo op zijn plaats. Daarom tekende ik nog een kaart.

Ook hier komt het goud op de foto niet over, en de strik is in het echt ook mooier.

Stuur jij nog kerstkaarten?

Een gedachte over “Kerstkaarten 2020

  1. Helemaal juist. Ook ik stuur nog steeds kerstkaarten ook al is het (veel te) duur. Maar mijn lijstje wordt steeds kleiner. Iedereen die niets terug doet (mail, kaartje, etc), wordt geschrapt.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.