NaNoWriMo 2020

Het is weer november, en dat betekent tijd voor NaNoWriMo. Sinds ik in 2012 voor de eerste keer meedeed heb ik geen jaar meer overgeslagen, dit jaar is alweer de negende keer.

"National Novel Writing Month" - Zoom Background - Design by Tyrell Waiters

Wat is NaNoWriMo eigenlijk?
Ik vermoed dat de meesten dat na al die jaren wel weten, maar NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Schrijvers over de hele wereld schrijven in november een verhaal van minimaal 50.000 woorden. Als je dat haalt heb je ‘gewonnen’.
Je kunt ook meedoen als ‘rebel’, dan stel je jezelf een ander doel, of je gaat je ergens anders op richten, en dat zet je om naar die 50.000 woorden. Sommige mensen tekenen bijvoorbeeld een stripverhaal, of gaan redigeren. Alles mag.

Maar wat is daar nou zo leuk aan?
Schrijven doe ik ook buiten november, maar NaNoWriMo heeft toch iets bijzonders vind ik. Met zo veel mensen wereldwijd schrijven, allemaal met hetzelfde doel. Via het forum op de site kun je contact houden met andere deelnemers, je kunt tegen elkaar strijden in de chat en op Twitter komen regelmatig plotideeën en wordsprints (zoveel mogelijk woorden in een bepaalde tijd) voorbij.
Naast die saamhorigheid is het ook gewoon een fijne stok achter de deur. Natuurlijk schrijf ik in andere maanden ook, maar nooit zoveel als in november. In deze maand ga ik er toch iedere dag wel even voor zitten, al is het maar even, en dat is fijn.

Waar werk je aan deze maand?
Ik ga verder met mijn science fiction verhaal waar ik in 2016, het enige jaar dat ik het helaas niet haalde, in vastliep. Ik zit weer vol met ideeën voor dit verhaal. Daarnaast werk ik natuurlijk aan mijn boek wat echt bijna af is, ik hoop aan het eind van de maand een proefdruk te kunnen maken. En tot slot werk ik aan een kort feelgood kerstverhaal voor een schrijfwedstrijd. Genoeg te doen dus.

Doe je ook mee?

Een gedachte over “NaNoWriMo 2020

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.