Gelezen | De Anderen van Anne Bishop

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

De Anderen 1 - Rode letters

De Anderen is een boekenserie die ik graag zelf geschreven zou hebben. Deze urban fantasy past helemaal in mijn straatje. Ik heb dan ook erg genoten van het lezen en ik vond het jammer dat de serie uit was.
Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je meteen in het verhaal getrokken. De personages zijn goed uitgewerkt en komen echt tot leven. De gedaantewisselaars zijn zeker niet menselijk maar hebben ook de, soms gruwelijke, trekken van ‘hun’ dier. Maar hoe verder je komt in de serie, hoe meer je beseft dat de bewoners van het Stadspark niet de echte monsters in dit verhaal zijn…
De boeken zijn best dik, maar ze lezen als een trein en omdat het verhaal zo spannend is ben ik er doorheen gevlogen. De vijf boeken had ik in een week uitgelezen. De subtiele humor heeft me af en toe hardop laten lachen.
Wat de boeken wat mij betreft extra leuk maakte was dat de personages volwassen zijn. Veel van dit soort boeken zijn toch op jongeren gericht en hebben jongere personages. Ook kon ik het wel waarderen dat de hoofdpersonages niet meteen verliefd werden. Al moet ik wel zeggen dat ik op den duur toch vond dat ze wel erg lang om elkaar heen draaiden.
Heerlijke serie dus, aanrader als je van (urban) fantasy houdt.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Een gedachte over “Gelezen | De Anderen van Anne Bishop

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.