Recept | Tomatensoep

De tomaten in mijn moestuintje hebben het ontzettend goed gedaan, doen het zelfs nog steeds goed want er blijven nieuwe tomaten komen. Toen ik nog meer tomaten kreeg in een Too Good To Go pakket besloot ik om er soep van te maken.

Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep
1 kilo tomaten
1 liter groentebouillon
4 a 5 grote tenen knoflook
1 flinke ui
lettervermicelli
peper en zout
verse basilicum

Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een soeppan gaar. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten of achtsten en haal de harde stukken eruit. Bak de tomaten ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe, en peper en zout naar smaak. Kook het geheel even door en doe het dan, met niet teveel tegelijk, in de blender of maal het fijn met een staafmixer. Snipper de blaadjes basilicum. Voeg tot slot een flinke scheut lettervermicelli en de basilicum toe aan de soep.

Eet smakelijk!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.