Gelezen | Het Wonderkabinet van Brian Selznick

Ben en Rose verlangen beiden stiekem naar een ander leven. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droomt over een mysterieuze actrice, wier leven ze bijhoudt in haar schetsboek.Wanneer Ben tot een wonderbaarlijke ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken naar wat ze missen.

Het Wonderkabinet

Het Wonderkabinet lag al een tijdje op het dressoir, klaar om gelezen te worden, maar het duurde even voordat het ervan kwam. Het verhaal gaat over Ben en Rose, die elkaar aan het eind van het verhaal op een bijzondere manier vinden. Het verhaal van Ben is geschreven en het verhaal van Rose is getekend.
In eerste instantie was ik bang dat het getekende verhaal lastig te volgen zou zijn, maar dat is absoluut niet het geval. De tekeningen zitten vol emotie en het verhaal is hartstikke duidelijk. Dat geldt trouwens ook voor het geschreven verhaal van Ben. Beide personages zijn goed uitgewerkt, en pas aan het eind van het verhaal wordt duidelijk wat ze met elkaar te maken hebben.
Ik vond Het Wonderkabinet een bijzonder verhaal, en de combinatie van tekst en tekening maakt het extra speciaal. Het is een erg dik boek, maar laat je daar niet door afschrikken: doordat de helft uit tekeningen bestaat vlieg je er doorheen.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.