Gelezen | 3x uit de Vakantiebieb

Net als iedere zomer is de Vakantiebieb sinds deze maand weer open. Nou lees ik sowieso al veel, maar uit de vakantiebieb lees ik vaak nog niet iets meer omdat die maar tijdelijk beschikbaar is. Om te voorkomen dat er alleen maar boekrecensies online komen in de zomermaanden doe ik er, net als de afgelopen jaren, een paar tegelijk.

InstagirlInstagirl – Annette Mierswa
Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.
Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…
Instagirl is een jeugdboek met een belangrijk thema. Het boek las lekker weg en het is een realistisch verhaal. Het ‘pakte’ me minder dan ik had gehoopt, maar dat komt misschien ook wel omdat ik de doelgroep niet meer ben. Wat mij betreft wel een aanrader voor de jeugd.

Room ServiceRoom Service – Maren Stoffels
Het is bijna zover. 
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.
Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.
Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…
Een heerlijk spannend boek, een typische Maren Stoffels. Als je de schrijfster kent dan ken je de opzet van het boek ook wel. Een vriendengroep die om de beurt aan het woord komt, een heftig geheim wat zich steeds verder ontrafelt en een verrassende dader. Want ondanks dat haar boeken een soortgelijke opzet hebben, tenminste, de boeken die ik tot nu toe van haar heb gelezen, weet ze me toch te verrassen met de ontknoping.
Het boek is vlot geschreven en je bent er snel doorheen. Aanrader als je van een beetje spanning houdt.

RoesRoes – Caja Cazemier
Het leven is een feestje dat gevierd moet worden, vinden Lola, Yvar en hun vrienden. En dat doen ze dan ook: met drinken, blowen en soms ook met een ballonnetje lachgas. Lang leve de lol! Maar ze komen er ook achter dat brak zijn niet zo handig is als je een proefwerk moet leren. En dat het niet fijn is om tegen je ouders te liegen. Ieder voor zich moeten ze bepalen wat ze ervoor overhebben om erbij te horen.
Het boek deed me een beetje denken aan Instagirl, hoewel het toch een iets ander onderwerp heeft. Beide boeken gaan over jongeren, druk van buitenaf en dingen die niet goed voor je zijn. Ik ben blij dat ik vroeger een vrij ‘brave’ vriendengroep had. Hier zat ik meer in het verhaal dan bij Instagirl, ik kan er de vinger niet goed op leggen hoe dat komt. Maar ook dit is wat mij betreft een aanrader voor de jeugd.

De links in deze post zijn affiliate links, zie mijn disclaimer voor meer info.

3 gedachtes over “Gelezen | 3x uit de Vakantiebieb

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.