Voor het eerst tekenen met oliepastelkrijt

Meestal gebruik ik markers en fineliners voor mijn tekeningen, maar ik wilde wel eens iets nieuws proberen. Al sinds ik voor het eerst één van deze filmpjes voorbij zag komen op Facebook was ik verliefd, dus kocht ik een setje oliepastels.

Het was lastiger dan het eruit ziet, ik had dan ook niet het ideale papier om zoiets te maken. Bij het verwijderen van de tape scheurde het ook een beetje, dat is die ‘vlek’ in het midden.

wolf

Het blenden van de kleuren vraagt nog wel enige oefening, en het snijden van een ronde vorm (of waarschijnlijk iedere vorm…) ook. Maar ik ben niet ontevreden, zeker niet als ik bedenk dat ik hiervoor nog nooit oliepastelkrijt had aangeraakt. Wat er het dichtst bij komt is denk ik de wasco, en dat is al minstens mijn halve leven geleden.
Ik dacht dat ik nog een witte pen had om er een sterrenhemel bij te maken, maar dat bleek niet het geval. Ook witte verf in een vorm waar je mee kunt spatten had ik helaas niet, maar één van de twee komt voor de volgende keer wel.
Ik vond het erg leuk om eens iets buiten mijn comfortzone te proberen. Er valt nog veel te leren en ik zal op zoek moeten naar een betere papiersoort, maar dit ga ik zeker vaker doen.

3 gedachtes over “Voor het eerst tekenen met oliepastelkrijt

  1. Ja, hier heb je wel goed papier voor nodig wat olie aan kan, ook qua verf, die blokken vind je wel in de betere hobby zaken, ligt er vol mee. Dus go for it! En denk ook eens aan wat ecoline, die combi werkt ook goed 😀

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.