7x Tips voor thuiswerkers

Ik werk inmiddels bijna vier maanden thuis en het ziet er naar uit dat dit de komende tijd zo gaat blijven. En eigenlijk bevalt me dat prima. Oke, ik mis de collega’s om me heen wel, maar (deels) thuis werken mag van mij blijven als deze crisis voorbij is.

pexels-photo-296115.jpeg

Foto door Lukas op Pexels.com | Toch hoor ik ook best veel mensen die er wel klaar mee zijn, en mensen die het vanaf het begin al niks vonden. Wij zijn er in ieder geval voorlopig nog niet vanaf, dus ik deel graag mijn tips om het leuk te houden.

♥ Zorg voor een goede werkplek. Een goede bureaustoel, een tafel op de juiste hoogte, materiaal. Als de werkgever van je vraagt om thuis te werken is deze verplicht om, in alle redelijkheid en overleg natuurlijk, te zorgen dat jij prettig kunt werken. Werk je op eigen initiatief thuis, dan is de werkplek ook helemaal je eigen verantwoordelijkheid.

♥ Neem op tijd pauze. Zit niet meer dan twee uur aaneengesloten achter een computer en kom regelmatig even in beweging.

♥ Houd contact met je collega’s. En niet alleen over je werk, ook gewoon om even bij te kletsen, zoals je waarschijnlijk ook zou doen als je ze wel in het echt ziet. Via Teams kun je bijvoorbeeld een chatgroepje starten of één op één kletsen. Heb je stiekem helemaal niks met je collega’s? Dan is het thuiswerken misschien juist de ideale tijd om ze niet te spreken. In dat geval is deze tip niet voor jou.

♥ Gun jezelf de tijd om los te laten. Als je van en naar je werk moet reizen heb je de tijd om even je hoofd leeg te maken. Je doet na afloop van je werkdag letterlijk de deur achter je dicht. Als je werk thuis is dan kan dat niet. Spring niet meteen van je werkplek door naar een andere bezigheid maar geef jezelf even een moment om de werkdag achter je te laten.

♥ Zet er een lekker muziekje bij op. Een voordeel van de baas zijn over je eigen werkplek is dat niemand je muzieksmaak afkraakt. Zet dus lekker op waar jij blij van wordt, je hoeft even geen rekening te houden met anderen.

♥ Zorg goed voor jezelf. Je komt je collega’s dan wel niet onder ogen, maar zorg toch maar dat je je dag fris gewassen begint met een goed ontbijt. Kleed je aan, zorg voor een beetje routine. En ga lekker even de frisse lucht in als je pauze neemt.

♥ Sluit je werkdag echt af. Zet die computer uit en zet hem niet meer aan voordat de volgende werkdag begint. Probeer te voorkomen dat je in je eigen tijd aan het werk blijft.

 

 

2 gedachtes over “7x Tips voor thuiswerkers

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.