Vegashoppen in Duitsland | Penny

Bijna iedereen kent volgens mij de DM in Duitsland wel, maar als ik ga shoppen in Duitsland neem ik ook altijd boodschappen mee. Het leuke aan boodschappen in Duitsland vind ik dat daar toch weer andere vegetarische producten worden verkocht dan in Nederland.

Eén van de winkels waar we graag komen voor de boodschappen is de Penny in Kranenburg. Het is geen grote supermarkt, maar als we er komen vind ik er altijd wel iets wat ik in Nederland nog niet heb kunnen vinden. Niet alles staat op de foto.

img_1039

♥ Vegan burgers – Ooit waren die kleffe burgers die je even in de magnetron moest doen een guilty pleasure voor me, en hier verkopen ze vegan varianten. Ik heb beide varianten geproefd, en ik moet zeggen, ze zijn verrassend goed voor magnetronburgers. De burgers zijn erg lekker, en zelfs de kaas doet niet onder voor zuivelkaas.

♥ Cordon bleus – Dit zijn de lekkerste vegetarische cordon bleus die ik tot nu toe geproefd heb. Sowieso ben ik ze in Nederland nog niet veel tegengekomen. Ik geloof dat de Jumbo er één heeft, maar deze is toch echt lekkerder. Enige nadeel: ze zijn niet zo groot.

♥ Kartoffeltaschen – Ken je de ‘potizer’ nog? Een aardappelsnack met kruidenkaas die je jaren geleden op het station uit de muur kon trekken? Dit lijkt erop. Het is een soort rosti snack met de grootte van een klein kroketje, met in het midden kruidenkaas. Ze liggen in de vriezer, en kunnen bereid worden in de frituurpan, koekenpan of oven/airfryer.

♥ Pasta snacks van Knorr – De Nederlandse bakjes van Knorr vond ik niet zo geslaagd, maar in Duitsland hebben ze andere varianten. Niet allemaal vegetarisch, maar de broccoli-kaassaus, de kaas-roomsaus en de champignon-roomsaus zijn erg lekker als snelle lunch.

♥ Kaasnuggets – Ook in de vriezer te vinden, verschillende varianten kaasnuggets. Ze zijn er vast, maar ik kom ze bij de Nederlandse supermarkt nooit tegen. Er zijn mozzarellasticks, oude kaas ringen en chili cheese nuggets.

♥ Pierogi ruski – Oke, dit is geen vleesvervanger, maar het is wel vegetarisch, en in de buurt heb ik het nog niet kunnen kopen verder. Dit Poolse gerecht is echt nostalgie-eten voor me, dus er gaat standaard een pakje mee als ik bij de Penny kom. Het haalt het niet bij zelfgemaakte, maar ze zijn wel erg lekker.

♥ Salami – Ergens vorig jaar hadden ze bij de Lidl vegetarische salami, maar dat was helaas maar tijdelijk. Dit is volgens mij precies dezelfde, hij is in ieder geval erg lekker. In je  hand voelen de plakjes wat apart aan, maar het smaakt echt naar salami.

Doe jij vaak boodschappen in Duitsland?

Een gedachte over “Vegashoppen in Duitsland | Penny

  1. Nee ken het niet, maar ik zit dan ook te ver van de grens af om even daar boodschappen te doen. hahaha en het is te lang geleden dat ik in Duitsland ben geweest, was nog voor de geboorte van mijn kind, dus 30 jaar inmiddels geleden zoiets.

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.