5x Tips voor een coronaproof babyshower

Eind juni organiseerde ik een babyshower, en hoewel de regels steeds meer versoepeld worden moet het allemaal nog wel coronaproof gedaan worden. Dat vraagt wat extra aandacht, dus mijn tips deel ik graag met jullie.

Gastenboek

♥ Zorg voor een ruimte waar afstand gehouden kan worden. Afhankelijk van de grootte van de groep bestaat de kans dat dit niet kan in het huis van de zwangere. Denk dus na over een alternatieve locatie. Of nog beter, organiseer het bij mooi weer gewoon in de buitenlucht.

♥ Zorg dat de hapjes al op portiegrootte zijn. Dus geen complete taart waar iedereen met hetzelfde mes een stukje af moet snijden, maar porties die zo te pakken zijn dat je de rest van de stukken niet hoeft aan te raken. Laat je iedereen zelf iets meebrengen, geef dit dan ook aan.

♥ Zorg dat er een plek is waar iedereen de handen kan wassen. Is dat niet mogelijk, omdat je bijvoorbeeld naar een park gaat, zorg dan voor desinfectans waar je geen water bij nodig hebt.

♥ Laat iedereen zelf een pen meenemen. Als je iets gaat doen waarbij geschreven moet worden voorkom je op deze manier dat een pen van hand tot hand gaat.

♥ Misschien wel de belangrijkste: geef elkaar de ruimte. Niet alleen fysiek, maar houd ook gewoon rekening met elkaar. Ziet iemand het om wat voor reden dan ook niet zitten om te komen, accepteer dat dan.

2 gedachtes over “5x Tips voor een coronaproof babyshower

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.