Gelezen | Ogen van angst van Dean Koontz

De ogen van de duisternisNadat haar zoontje Danny is omgekomen bij een tragisch verkeersongeval, stort Tina Evans zich volledig op haar werk. Totdat een jaar later op Danny’s schoolbord de woorden NIET DOOD verschijnen. Is het een zieke grap, het tastbare bewijs van haar eigen onderbewustzijn, of iets heel anders? Tina begint een zoektocht naar de waarheid. Maar telkens wanneer de oplossing aan het licht dreigt te komen, worden mensen op brute wijze vermoord. De waarheid is zo angstaanjagend en gevaarlijk dat ze misschien maar beter verborgen kan blijven…

De reden dat ik juist nu dit boek ben gaan lezen was natuurlijk omdat het coronavirus in dit boek voorspeld zou worden, dus laat ik maar beginnen met het beantwoorden van de belangrijkste vraag: nee, in mijn ogen wordt in dit boek geen coronavirus voorspeld. Het virus uit het boek heeft nagenoeg geen gelijkenissen met het coronavirus en over ‘een mysterieus griepvirus wat in 2020 over de wereld trekt en plotseling weer verdwijnt’ gaat dit boek al helemaal niet. Dat schijnt een passage uit een ander boek te zijn, van Sylvia Browne. Nog een detail: in mijn versie van het boek heet het virus nog Gorki-400 en is het door de Russen gemaakt. Pas in 1989 veranderde dit in Wuhan-400, maar daarmee houdt de vergelijking met corona echt op.
Het boek zelf is een spannend, typisch Dean Koontz verhaal. Een thriller met een bovennatuurlijk tintje. Horror zou ik dit boek niet noemen, hoewel ik wel kan snappen dat het in die categorie wordt weggezet.
Ogen van Angst leest lekker weg, het is geen dik boek en spannend genoeg om er doorheen te vliegen. Een beetje gedateerd misschien, maar dat is ook niet gek als je bedenkt dat het in 1981 is geschreven.
Aanrader als je van dit soort boeken houdt, maar als je het alleen wil lezen vanwege de coronaverwijzing dan kun je het beter overslaan, of alleen het laatste hoofdstuk lezen.
Het boek heeft trouwens twee titels, ‘De ogen van de duisternis’ is hetzelfde boek.

De link in deze post is een affiliate link, zie mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachtes over “Gelezen | Ogen van angst van Dean Koontz

  1. Oeh ik vind thrillers altijd wel leuk! Of nouja, ik ben sinds kort een beetje verslaafd aan de Nicci French boeken haha. Ik weet niet of dit iets soortgelijks is, maar het klinkt wel spannend. Als ik hem tegenkom in de bibliotheek, neem ik hem mee!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.