Dagje Phantasialand in coronatijd, hoe was dat?

We hadden al maanden weer een dagje Phantasialand in de planning, maar toen kwam corona en ging het park dicht. Sinds 29 mei zijn ze weer open. Zonder kortingsacties en met mondkapjes. Met een vriendin ging ik er deze week heen.

Phantasialand Unnamed Shot #34 | David Jafra | Flickr

We hebben natuurlijk eerst op de site gekeken hoe het allemaal in zou gaan. Je moet van tevoren reserveren, er is geen tweede dag gratis meer, shows zijn er niet en mondkapjes zijn verplicht. Na een paar dagen de reserveringen in de gaten houden kwamen we tot de conclusie dat het niet druk was. Het aantal bezoekers wat naar binnen mag is beperkt, maar zelfs dat aantal kaarten is nooit uitverkocht.
In de kroeg mag je schijnbaar ook met z’n tweeën aan een tafeltje zonder afstand als je geen gezin bent, dus vonden we dat een pretpark in de buitenlucht met mondkapjes ook wel moest kunnen. Zo reserveerden we onze kaartjes.
Het reserveringssysteem werkt makkelijk. Je kiest een datum, en het aantal kaartjes en je kunt betalen met Paypal, iDeal, overschrijving of creditcard. Na reservering ontvang je de kaarten in de mail. Bij binnenkomst wordt je kaart gescand en mag je naar binnen. Dat kan gelukkig ook vanaf de telefoon, want halverwege bedacht ik me dat ik vergeten was om de kaartjes te printen.
In het park was alles prima geregeld. Overal wordt duidelijk aangegeven waar je een mondkapje moet dragen (in de wachtrijen, in de attracties en binnen). Alle bankjes, handgrepen en 3D-brillen worden na iedere ronde schoongemaakt. Tussen verschillende groepen blijft altijd een karretje/stoeltje/rijtje leeg zodat de afstand bewaard wordt en de wachtrijen zijn zo ingericht dat je 1,5 meter afstand kunt houden van iedereen die niet bij je hoort. Alleen met je eigen gezelschap mag je bij elkaar zitten. Er wordt overigens niet gevraagd of je een gezin bent, als je samen naar het park bent gekomen mag je bij elkaar. Dat geldt ook voor groepen die overduidelijk vrienden zijn en geen gezin. Iedereen hield zich ook netjes aan de regels.
En het was inderdaad ontzettend rustig. Bijna overal konden we doorlopen en hoefden we niet te wachten. Bij sommige attracties wel even, maar nooit meer dan een paar minuten.
Onze wegwerpmondkapjes uit de supermarkt hielden zich verrassend goed in de attracties, maar het was wel wennen om er een groot deel van de dag één te dragen.
Al met al vonden we het hartstikke de moeite waard. De mondkapjesverplichting, het reserveren en het vervallen van de gratis tweede dag waren het dubbel en dwars waard omdat we ook nog nooit zoveel hebben kunnen doen op een dag. Die rust is fantastisch.
Helaas, maar dat heeft natuurlijk niks met corona te maken, werd het aan het eind van de dag heel slecht weer, waardoor we eerder naar huis gingen dan gepland. Maar dit doen we zeker nog een keer.

11 gedachtes over “Dagje Phantasialand in coronatijd, hoe was dat?

 1. Zelf blijf ik nog wel even weg van dit soort dingen, als snap ik het wel, en lonkt de Efteling nu bijvoorbeeld voor mij, om de rust… hahahaha Maar nee, ik wacht nog even af, of wij dan. 😉

  X

  Like

   1. Het zal nog altijd mee vallen in vergelijking met ooit 😉 Maar nee, ik doe dat dus ook niet… ik blijf nog even safe 😀

    Like

 2. Wat fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad! Ik hoorde inderdaad dat het in de Efteling mega druk was, maar Phantasialand klinkt heel anders. Lijkt me wel even wennen met zo’n mondkapje, maar de korte rijen maken denk ik een hoop goed. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het lijkt me wel leuk om een keer heen te gaan 🙂

  Like

  1. Haha, dat was wel een heel oud bericht ja 😛 Maar tegen die tijd gaan wij ook zeker nog een keer 😀 Ze verwachten geloof ik wel dat het dit jaar nog wordt, ben heel benieuwd.

   Like

   1. Ja ik zag dat sommigen dat nog verwachten (ikzelf eigenlijk niet), maar dan gaan we alsnog in 2021, want voor dit jaar hebben we nog kaartjes voor 2x Efteling en 1x Walibi… dankzij corona en nekpijn is alles naar de herfst verschoven…

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.