Groeten uit de achtertuin

Wat was het vandaag ontzettend lekker weer, en het schijnt alleen maar beter te worden. Het ideale weer om lekker in de tuin aan de slag te gaan, en dat is dan ook precies wat ik vandaag gedaan heb.

img_9619

In de kweekbak rechts had ik al eerder wat sla, lente-uitjes en tomaten gezaaid, maar nu staat hij helemaal vol. Deze bak kocht ik vorig jaar bij de Action, voor nog geen 15 euro als ik me goed herinner, en ik ben er nog steeds blij mee. Er zit een deksel bij om hem af te dekken.
Van een vriendin kreeg ik verschillende zaadmixen, en die heb ik vanmiddag ook onder de grond gestopt. Er zijn nu wortels, radijsjes, spinazie, kool, sla, paprika, tomaten, courgette, komkommer en verschillende kruiden gezaaid, ik ben benieuwd wat er omhoog gaat komen.

img_9616

Vorige week had ik de vlinderstruik al verpot, die had dringend meer ruimte nodig. Twee jaar geleden begon deze als twijfelachtig sprietje met een kleine wortel, en nu is het dit. Ik zaaide ook weer veel bijenbloemen.

Bij de Praxis kocht ik het laatste traytje aardbeienplantjes en een paar zakken potgrond. En links zie je de frambozen, bramen en bessen, die hebben de winter overleefd en er zit weer volop blad aan.

img_9359

Naast het eetbare staat er ook genoeg in bloei. De blauwe druifjes doen het al jaren goed, en ook de bak met viooltjes zit nog behoorlijk vol. Naast de druifjes staan nog narcissen, die heb ik vorig jaar geplant, maar er zitten helaas geen bloemen in. Vorig jaar ook al niet, dus ik verwacht niet dat dat nog gaat gebeuren. De roosjes en de Spaanse margrietjes zitten wel vol knoppen.

De rest van de middag heb ik heerlijk met mijn boek buiten gezeten. Hebben jullie ook zo genoten van het weer?

2 gedachtes over “Groeten uit de achtertuin

  1. Nou… ik ben gevlucht gisteren, hahahaha, ik kan even niets in de tuin, de schutting wordt geplaatst, en het is 1 grote puinzooi, de hedera van de buurvrouw mocht eruit, maar ligt nu in onze tuin best een metertje hoog, dat moet nog verwerkt worden naar de groene bak.

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.