Dankbaarheidslijstje!

Er zijn veel dingen die ik mis op het moment, en ik heb dagen dat ik er gewoon flink de balen in heb als ik denk aan alles wat op het moment niet door kan gaan en alles wat ik niet kan doen. Maar he, het had nog veel erger kunnen zijn, er is nog zo veel wat we wel hebben en kunnen, zo veel om dankbaar voor te zijn. En daar wil ik het liefst op focussen!

52144374_2125219824235412_7313568747984257024_o

♥ We hebben een tuin, we zitten in ieder geval niet opgesloten in een flatje met hooguit een klein balkonnetje ♥ Het is prachtig weer ♥ We kunnen lekker wandelen met Nina en Macho ♥ In het bos waar we het liefst wandelen kwam je zelden iemand tegen, en dat is nog steeds zo ♥ We zitten niet helemaal zonder inkomen ♥ Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om contact met je dierbaren te hebben zonder bij elkaar langs te gaan ♥ We hebben elkaar, ik ben zo blij dat ik niet alleen woon ♥ Genoeg creatieve ideeën om me voorlopig niet te vervelen ♥ Een leuke prijs gewonnen. Oke, kans is aanzienlijk dat het niet doorgaat, maar hopelijk kan ik hem dan meenemen naar volgend jaar ♥ Corona wordt voor zover bekend niet overgebracht door muggen. Gelukkig, want ik zit er al onder ♥ Al mijn dierbaren zijn voor zover ik weet nog gezond ♥ Er ontstaan zo veel mooie initiatieven, laten we dat omzien naar elkaar erin houden als dit allemaal voorbij is ♥ Naast creatieve ideeën heb ik ook nog meer dan genoeg boeken om te lezen ♥ Ik heb nog geen last van hooikoorts ♥ Alle fijne contacten die ik heb zonder elkaar te zien ♥

Waar ben jij dankbaar voor?

9 gedachtes over “Dankbaarheidslijstje!

 1. zo goed om hierbij stil te staan in plaats van alle minder leuke dingen.
  Ik heb zelf nog nooit z’n opgeruimd en schoon huis gehad en van het (lange paas)weekend ga ik nog ff verder met opruimen en schoonmaken.
  De katten vinden het super dat ik de hele dag thuis ben. En iedereen om me heen is nog in goede gezondheid.

  Like

 2. Echt heel fijn dat je in ieder geval een tuin hebt om in te zitten, dan krijg je niet dat opgesloten gevoel. Ik merk dat de hondenuitlaatplekken hier wel iets drukker zijn dan normaal, dus ook daar hebben jullie geluk ❤

  Like

 3. Dat zeg ik, elke dag dankbaar zijn, al noem je er 3 van de afgelopen dag, dat werkt zo fijn! Dan komen er alleen maar mooiere dingen weer uit vaak.

  Waar ben ik dankbaar voor, de mist vanmorgen, schitterende foto’s kunnen schieten, met de fiets erop uit dus al vroeg in de ochtend. De zon die doorbrak later vandaag, 12 uur en alle boodschappen ook al binnen. De tuin die mooier en mooier wordt! Liefste bij mij, ik bij hem. Picasso bij ons. Die ook de tuin in kan nu!

  Heerlijk eten en drinken, uitslapen! Hobby’s, tv, en nog zoveel meer!

  X

  Like

 4. Ik plaatste net een artikel waarin ik uitgebreid uitleg dat ik zo dankbaar ben. Jouw blog is wat dat betreft lekker overzichtelijk. Ik moet er dan weer zo’n ellenlang ding over schrijven :). Maar ja, juist nu ben ik waanzinnig dankbaar voor heel veel dingen.

  Het belangrijkste, dat we allemaal (nog) gezond zijn. Maar ook ben ik dankbaar voor mijn werkgever. Ik mag gebruik maken van een bijzonder verlof voor de dagen dat we geen oppas hebben voor onze kinderen. Zo kan ik gewoon rustig thuis les geven, zonder het te hoeven combineren met werk. Want dat is echt niet te doen. En dat geluk hebben niet veel mensen, dus ik ben daar onwijs dankbaar voor.

  Verder van onze heerlijke dag op de Hoge Veluwe, waar we bewust naar toe zijn gegaan omdat we weten dat daar bijna niemand komt. Maar ook de ochtenden dat de kinderen bij ons in bed kruipen. Daar hebben we nooit tijd voor als ze naar school moeten.

  Like

 5. ik ben dankbaar dat ik op het platteland woon, en veel ruimte om me heen heb, en dat iedereen nog in goede gezondheid is in mijn familie.

  Like

 6. Wat een fijn lijstje! Ik ben heel dankbaar voor mijn lieve vriendin, voor mijn huisje met tuin, dat niemand die ik ken corona heeft, dat ik nog naar mijn ouders kan en dat ik lekker naar buiten kan ❤

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.