Voor het eerst werken met epoxy

Op de KreaDoe beurs kon je als bezoeker een proefpakketje van polyestershoppen.nl ophalen. Ik zag al tijden geweldige filmpjes met epoxy-creaties voorbij komen op Facebook, dus natuurlijk kon ik dat niet laten liggen. Afgelopen weekend ging ik voor het eerst aan de slag.

Epoxy bestaat uit een giethars en een verharder. Deze meng je, en daarna kun je het verwerken. Zoek maar eens op Youtube, je kunt er geweldige dingen mee maken. Ik had natuurlijk alleen een proefpakket, dus een tafel maken stond nog niet meteen op de planning. Ik ging voor sieraden. In het pakket zat eigenlijk een instructie voor een schilderij, maar ik vond sieraden veel leuker. Ik kocht mallen voor ringen, en een mal in diamantvorm.

img_8701

Voor de ringen maakte ik gebruik van glitters en gedroogde bloemetjes. Zoals je ziet zijn ze verre van perfect. Er zitten veel bubbeltjes in, en sommige ringen hadden zelfs een gaatje omdat er blijkbaar een luchtbel in gezeten had. Achteraf begreep ik dat ringen ook niet het makkelijkst waren om te maken. De hartjesglitters hadden ook wel wat beter verdeeld mogen worden. Het is lastig om doorzichtige ringen met glitters te fotograferen, maar één van de ringen met de droogbloemetjes was verrassend goed gelukt.

img_8696

De diamant heb ik afgeschreven. Die had ook doorzichtig met glitters moeten zijn, maar doorzichtig is hij niet bepaald.

Wat ging er mis? De verhoudingen komen heel precies, misschien heeft het daarin gezeten. Ik heb maatbekertjes gebruikt om de hars en de verharder af te meten, maar achteraf las ik dat ik beter een keukenweegschaal had kunnen gebruiken.
Conclusie: het vergt nog wel enige oefening. De smalle ringmalletjes zijn niet per se voor beginners. Maar het is wel leuk om te doen en je kunt er ontzettend veel mee maken. Gelukkig heb ik nog wat over, dus ik ga het zeker nog een keer proberen. Maar misschien met een iets makkelijkere mal, misschien iets als een sleutelhanger. Ik heb nog ideeën genoeg, dus wordt vervolgd!

Een gedachte over “Voor het eerst werken met epoxy

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.