Silhouette Cameo voor beginners | Wat is een snijplotter en wat kun je ermee?

De eerste vraag die ik kreeg naar aanleiding van mijn vorige artikel was ‘wat is een snijplotter’, en dat vond ik een prima vraag voor een ‘beginnersgids’, dus daar wilde ik in een volgend artikel op terugkomen.

img_8249

De eerste vraag is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden. Heel simpel gezegd, het is een apparaat waarmee je kunt snijden. Je kunt verschillende materialen snijden, dus je kunt ontzettend veel maken met de machine.
En wat kun je ermee? Nou, dit dus, onder andere. Ik heb nog lang niet alle mogelijkheden ontdekt, maar dat er veel mogelijkheden zijn is me al wel duidelijk. Je kunt er dus stickers mee maken, waar je vervolgens weer allerlei gepersonaliseerde dingen mee kunt maken, of belettering voor reclame. Je kunt er ook papier mee snijden om bijvoorbeeld doosjes of labels van te maken. Je kunt er sjablonen mee snijden, voor schmink of glittertattoos, of voor je tekeningen, of je cappuccino. En ken je die gekleurde stickers nog die je op de autoruit kon plakken? Die kun je ook maken met een snijplotter. Ook kun je materiaal snijden om kleding mee te bedrukken. Met de Cameo 3, de plotter die ik heb en waar ik dus ook het meest over kan vertellen, kun je zelfs rubber en leer snijden als je het juiste mes gebruikt.
Tot nu toe heb ik alleen nog maar vinyl, stickermateriaal, gesneden, maar ik barst van de ideeën, dus andere materialen zullen zeker nog aan bod komen.
Snijden is overigens niet het enige wat de machine kan. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de Cameo 3 kan ook tekenen. Er zijn speciale pennen voor die je in plaats van het mesje in het apparaat kunt doen, en dan wordt je ontwerp getekend in plaats van gesneden. Er bestaan ook houders waarmee je je eigen stiften en pennen kunt gebruiken in plaats van de speciale pennen, maar daar heb ik me nog niet echt in verdiept. Zo kun je bijvoorbeeld getekende kaarten maken, maar bijvoorbeeld ook hotfixpatronen.
De mogelijkheden van de machine zijn dus eindeloos, en er valt nog heel veel te ontdekken en te proberen.

5 gedachtes over “Silhouette Cameo voor beginners | Wat is een snijplotter en wat kun je ermee?

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.