Even voorstellen: Anwen!

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat Australië getroffen is door heftige bosbranden. Om een steentje bij te kunnen dragen adopteerde ik koala Anwen bij het Koala Hospital Port Macquarie Australië.

LINR-Anwen_700x (1)Anwen is een jonge koaladame, de derde brandwondenpatiënt die in het Hospital gebracht werd. Negentig procent van haar lichaam was verschroeid, en ze had heftige brandwonden op haar handen. Ook de kussens van haar handen en voeten waren zwaar verbrand.
Naar omstandigheden maakt ze het goed, en in december verhuisde ze van de Intensive Care naar de ‘Rehabilitation Yards’ waar ze weer buiten kan leven. Op haar oren zie je nog brandwonden, maar ook daar zal haar vacht weer volledig teruggroeien.

anwen3

De adoptie betekent natuurlijk niet dat hier binnenkort een koala afgeleverd wordt, het gaat om een zogenaamde e-adoption, eigenlijk een soort fosterparents plan. Een e-adoption kost 40 Australische dollars per jaar, dat is ongeveer 25 euro. Als het jaar voorbij is nemen ze contact met je op om te vragen of je nog een jaar wil.
Je kunt zelf kiezen welke koala je wilt adopteren, en meerdere mag natuurlijk ook. Betalen kan met Paypal of met een creditcard. Na de betaling ontvang je een certificaat en wordt je op de hoogte gehouden van ‘jouw’ koala.

anwen

25 euro per jaar is natuurlijk niet genoeg om een gewonde koala van te onderhouden. Een koala kan dan ook door meerdere mensen geadopteerd worden.
Het geld komt natuurlijk ten goede aan de koala, maar ook aan het behoud van het ziekenhuis, onderzoek en behoud en uitbreiding van het leefgebied van de koala’s.

Er zijn natuurlijk tal van acties en donatiemogelijkheden voor de bosbranden op dit moment. Ik koos bewust voor het adopteren van een koala. Allereerst omdat ik het geweldige dieren vind. Maar ook omdat het me het gevoel geeft dat ik iets concreets doe. Australië is ver weg, maar zo voelt het toch een stukje dichterbij. In plaats van een bedrag over te maken naar een organisatie en daar nooit meer iets van te horen krijg ik er iets ‘tastbaars’ voor terug. Ik ontvang updates over ‘mijn’ koala en over het ziekenhuis, ik kan een beetje volgen wat er met mijn donatie gedaan wordt.

Zouden jullie het leuk vinden om af en toe een update over Anwen te lezen?

 

8 gedachtes over “Even voorstellen: Anwen!

  1. Awwww koala’s zijn schattig, dus kom maar door met die updates. Ik kan me voorstellen dat je je geld wel aan een concreet doel zou willen besteden, dus jeej voor jou! Hopelijk komt alles goed met Anwen.

    Like

  2. Tof idee! Ik adopteerde ooit een oerang oetan. Ik vind het zo’n mooi idee dat je uit de hele wereld op die manier geld kan verzamelen voor een dier/opvang. Het is verschrikkelijk dat deze koala hulp nodig heeft met als reden al die bosbranden. Het is voor mij o.a. ook reden geweest dat ik als goede voornemens voor dit jaar heb beloofd dat ik mijn best doe om nog duurzamer bezig te zijn.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.