Minder op kantoor werken

Per het nieuwe jaar ben ik minder op kantoor gaan werken. Best spannend vond ik eigenlijk, maar ik ben pas weer een week begonnen en ik ben er nu al ontzettend blij mee.

blank business composition computer

Foto door Pixabay op Pexels.com | Zoals sommigen waarschijnlijk wel weten werk ik naast mijn kantoorbaan ook voor mezelf, en ik merkte al een tijdje dat het eigenlijk te veel werd. Vooral in drukke periodes zoals de zomermaanden en de tijd rond de feestdagen merkte ik dat ik veel te veel van mezelf vroeg. Daarnaast kwam het ook voor dat ik klanten teleur moest stellen omdat ik simpelweg geen ruimte meer had voor ze, en aan dingen voor mezelf kwam ik al helemaal weinig toe. Veel meer dan met een boek op de bank ploffen was het niet. En daar baalde ik van.
Nu zijn de wintermaanden na de feestdagen altijd wel een stuk rustiger, dus het plan was eigenlijk om zo rond de helft van het voorjaar toch eens voor iets minder uren te gaan. En toen was daar de WAB. Dat zou ik je met de beste wil van de wereld niet kunnen uitleggen, daar zijn anderen in gespecialiseerd, maar voor mij hield het in ieder geval in dat ik kon kiezen tussen een flexcontract en een contract met vaste uren, en daar zit je dan in principe een jaar aan vast. Met het flexcontract zou het maximaal aantal uren het aantal zijn wat ik had, en daar wilde ik juist vanaf. Geen optie dus, om daar nog een jaar aan vast te zitten. Bleef de andere optie over, maar het zou wel per 1 januari ingaan. Eerder dan gepland dus.
Toch heb ik voor die optie gekozen. Ik vond het best eng eigenlijk. Ook al is het verschil niet zo groot, het was toch een klein stukje van mijn financiële zekerheid wat ik opgaf. En eerder dan gepland, in een rustige periode. Uiteraard heb ik de mogelijkheden goed overwogen hoor, en onderaan de streep blijft er nog altijd ruim voldoende over, en zo veel ga ik er niet eens op achteruit. En er komt zo veel voor terug.
Ik ben pas een week weer aan de slag sinds het nieuwe jaar, en ik ben nu al ontzettend blij met mijn keuze. Ik heb nu óf kortere dagen, óf een extra vrije dag, en het is heerlijk. Meer ruimte en tijd voor mezelf, meer tijd om mijn creatieve hobby’s bij te houden, meer tijd voor wandelingen met ons hondengroepje en wanneer dat nodig is, meer tijd voor klanten, ruimte om zelf te groeien.
Een wetswijziging dwong me om de keus die ik al langer in mijn hoofd had eerder te maken dan gepland, maar eigenlijk was het precies wat ik nodig had.

9 gedachtes over “Minder op kantoor werken

  1. Wat goed je die keuze (ook) hebt gemaakt! Ik zat met hetzelfde probleem het afgelopen jaar, een te drukke parttime baan naast mijn onderneming, waardoor ik te weinig tijd en energie overhield voor mijn onderneming. Ik had de keuze om met mijn parttimebaan te stappen al gemaakt voordat ik van een collega hoorde over die nieuwe regeling. Anders had ik hem om die reden zeker ook gedaan.
    Geniet van de extra tijd die je nu hebt!

    Like

  2. Wat fijn dat je een dag minder op kantoor hoeft te werken! Gefeliciteerd dat je nu meer tijd hebt om aan je eigen bedrijf te werken. Wat voor bedrijf heb je eigenlijk? 🙂 Ben wel benieuwd!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.