De Maan Challenge

De maan heeft altijd al een soort van aantrekkingskracht op me gehad. Als kind kon ik er al uren naar staren zonder me te vervelen, en nog steeds kan ik er enorm van genieten om naar de maan te kijken. Toen ik De Maan Challenge van Dolly Heuveling tegenkwam trok deze dan ook meteen mijn aandacht.

Vorige week heb ik dan ook meegedaan met deze challenge. Vijf dagen lang kwam er een video online, en een bijbehorend werkblad met een oefening. We leerden over de verschillende fases van de maan, en hoe je meer met het ritme van de maan kunt leven om te bereiken wat je echt wil.
Klinkt dat zweverig? Ik vond het reuze meevallen, en ik ben behoorlijk nuchter. Ik heb altijd wel geloofd dat de maan invloed op ons kan hebben. Ik bedoel maar, eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan, en aangezien wij ook voor een groot deel uit water bestaan moet dat haast wel toch?
Maar ondanks dat ik daar wel in geloof, en ondanks dat ik me altijd al aangetrokken heb gevoeld tot de maan, heb ik me nooit zo verdiept in de effecten van de maan op ons en hoe je daar het beste gebruik van kunt maken. En daar was deze challenge een leuke introductie voor.
De Maan Challenge was laagdrempelig, en kort maar krachtig. Ook met weinig tijd kun je hiermee uit de voeten. Je hebt niets nodig, geen voorkennis, geen boeken, alleen jezelf, en voor de schrijfoefeningen zijn pen en papier handig. Als afsluiter van de challenge was er  nog een live masterclass, maar die heb ik helaas niet kunnen bijwonen.
Ik vond de challenge erg interessant, en ik zou me zeker meer willen verdiepen in de maan.

Geloof jij dat de maan ons beïnvloed?

4 gedachtes over “De Maan Challenge

 1. OMG… in tune with the moon? Dat is zooo gejat ….

  Tik het maar eens in op FB… dat concept is van iemand anders… doe ik al een tijdje aan mee zelfs… maar niet van ene Dolly…

  X

  Like

   1. Die van Kim… Voor mij is zij de eerste die ermee kwam… die ik vond… zelf zegt zij, dat wat jij hebt, al iets langer bezig is, maar de naam anders was… Het klinkt wel hetzelfde, maar het is ook zo, werken met de maan, in feite werkt dat altijd hetzelfde net als rituelen… het gaat om intentie.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.