Van Curves naar Basic Fit

Eerder dit jaar en vorig jaar heb ik een tijd met veel plezier gesport bij Curves, maar inmiddels was ik daar al een paar maanden geleden gestopt. Toch miste ik het fitnessen, en toen ik zag dat er bij ons in het dorp een Basic Fit geopend was ging het toch weer kriebelen.

an on treadmill

Foto door William Choquette op Pexels.com | Maar het beviel toch zo goed bij Curves, waarom dan daar stoppen? Klopt, het beviel heel goed. Ik vond de sfeer er erg fijn, de lessen waren leuk. En toch merkte ik op den duur dat ik er steeds minder gebruik van ging maken. De openingstijden waren erg beperkt, en het lukte me gewoon steeds vaker niet om binnen die openingstijden te komen. En als je het maar weinig gebruikt is het maandbedrag toch behoorlijk. Zonde, dus besloot ik om op te zeggen.
Basic Fit overwoog ik al een tijdje, er zit een filiaal tegenover het kantoor waar ik werk, en een vriendin van me sport daar ook regelmatig. Maar het kwam er eigenlijk steeds niet van. Vorige maand reden we toevallig naar een nieuw geopend filiaal bij ons in het dorp, daar hadden we niks van meegekregen. Dat zorgde er wel voor dat ik er weer over na ging denken. Ik had al min of meer besloten dat ik me in januari in zou schrijven, omdat december toch best een drukke maand is, maar toen kwam black friday.
Ik heb het niet zo op black friday. De hebberigheid, de koopdrang, het onnodige kopen om het kopen, omdat het nou eenmaal hartstikke goedkoop is, ik heb er niks mee. Maar tien weken gratis sporten terwijl ik toch al van plan was om me aan te melden, dat kon ik niet laten liggen. En zo ben ik opeens in het bezit van een knaloranje sportpas.
In het gebouw waar het nieuwe filiaal zit zat eerst een andere, luxe sportschool, en het gebouw is behoorlijk groot. In ieder geval voor wat ik gewend ben van een sportschool. De eerste keer heb ik netjes een rondleiding gehad, en is me uitgelegd hoe alles werkt. En wat ik bij Curves ook miste: er zijn loopbanden. Tijdens de koude, donkere dagen loop ik een stuk minder hard, en dat vind ik jammer. Lekker rennen op de loopband is daar een prima oplossing voor.
Ik heb er zin in om weer fanatiek aan de slag te gaan.

Een gedachte over “Van Curves naar Basic Fit

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.