Vega-test | Zwanenberg

zwanEen tijdje geleden kwam ik bij ons in de supermarkt een paar nieuwe producten van het merk Zwanenberg tegen. Vegetarische smeerworst, spiesjes en curry nuggets. Ik heb ze natuurlijk meegenomen en geproefd.

Zwanenberg Vega spiesjes product fotoVegan spiesjes
De spiesjes probeerde ik als snack, met een beetje satésaus. Ze zijn kruidig, lekker mals en absoluut niet droog. Ik kan even geen vlees bedenken waar je het mee kunt vergelijken, maar ik heb ook niet het idee dat dat de bedoeling was. Ze zijn gemaakt op basis van groente en tarwe-eiwit, en helemaal plantaardig.
★★★★☆

Vegan curry nuggetsZwanenberg Vega nuggets product foto
De nuggets smaken eigenlijk hetzelfde als de spiesjes, maar door de vorm zijn deze juist erg geschikt om in een gerecht te gebruiken, terwijl ik de spiesjes meer een borrelhapje vind. Ik gebruikte deze in een curry, en dat was erg lekker. Ook de nuggets zijn volledig plantaardig.
★★★★☆
Afbeeldingsresultaat voor smeerworst zwanenbergVegan smeerworst
Smeerworst eet ik graag op een broodje, en deze deed me denken aan die van Kips. Ik vind hem erg lekker en bijna vergelijkbaar met de vleesvariant. Hij is lekker smeuïg en goed smeerbaar. Het nadeel vind ik wel dat de porties per stuk verpakt zijn. Allereerst vind ik de porties aan de grote kant, maar het is ook allemaal extra plastic.
★★★☆

 

2 gedachtes over “Vega-test | Zwanenberg

  1. Die curry nuggets klinken lekker! Wel interessant dat ze eigenlijk hetzelfde smaken als de spiesjes. Snap dat je het jammer vindt dat die smeerworst in kleinverpakkingen wordt verkocht. Vind ik ook altijd zo onhandig!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.