NaNoWrimo update

Afbeeldingsresultaat voor nanowrimo 2019

De maand is alweer voor een derde voorbij, dus ik vond het wel tijd worden voor een kleine update van NaNoWriMo. Het schema geeft aan dat ik vandaag op de 18.337 woorden zou moeten zitten, dus ik loop met mijn 15.500 een klein beetje achter.

Niet dat dat een probleem is. Ik wissel al de hele tijd van een beetje voorlopen naar een beetje achterlopen. De ene dag trek ik een sprintje en schrijf ik enorm veel, de andere dag iets minder. En zo ben ik mooi in balans, die kleine 3000 woorden haal ik wel weer in. Ik wil wel iedere dag iets schrijven, en dat lukt tot nu toe in ieder geval wel.
Het gaat dus eigenlijk best lekker.
Ik merk wel dat ik een stuk minder actief ben op het forum dan andere jaren. De site is helemaal vernieuwd, en ik ben er nog niet echt aan gewend. De eerste dag kon ik zelfs niet vinden waar ik mijn aantal woorden kon updaten. De vorige site vond ik een stuk gebruiksvriendelijker. De site heeft nu een discourse forum, en hoewel ik daarmee bekend ben is er toch iets wat ervoor zorgt dat ik niet zoveel inlog. Sorry mensen!
Met de nieuwe site zijn ook al mijn buddies verdwenen. Ja, daar zijn we ooit wel via de mail voor gewaarschuwd, maar tegen de tijd dat het zover was was ik dat natuurlijk allang weer vergeten. Goed, de meeste buddies die ik in de afgelopen zeven jaar heb verzameld waren al niet meer actief, maar toch is het jammer. Al was het maar vanwege die paar mensen die nog wel actief waren. En wat ik wel mis aan de nieuwe site is de motivatie die ik uit mijn buddies haalde. Vroeger kon je in één oogopslag zien hoever je buddies al waren, nu moet je per persoon naar het profiel gaan om het te zien. Een typisch gevalletje ‘vroeger was alles beter’ dus, maar aangezien ik toch vooral voor mezelf aan het schrijven ben is dat geen drempel om door te gaan.

Als je ook meedoet, hoe gaat het bij jou?

3 gedachtes over “NaNoWrimo update

 1. O wow, heb jij al zo veel woorden?! Supergoed!
  En ja, ik weet dat dat het doel is van NaNoWriMo, maar zelf ben ik niet zo toegewijd. Ik doe dan ook niet echt / toch wel / maar een beetje mee 😀

  Like

 2. Oh, ik heb daar zo’n hekel aan, gewend zijn aan iets, en mensen die bepalen buiten jou om, dat het anders moet, waardoor je alles weer kwijt raakt, pffffffffff

  Succes met het schrijven!

  X

  Like

 3. Ja dat vond ik ook wel heel jammer aan de nieuwe site, dat je al je buddies kwijt bent! Heb er wel wat terug gevonden, maar lang niet alles. Hoeveel woorden heb je nu?
  Ik ga het niet halen, zit tegen de 40.000 met nog maar 4 dagen te gaan… Maar dit is wel al veel meer dan ik andere jaren aan de eindstreep had, dus ik ben tevreden.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.