Gelezen | Het meisje dat aan de oever verscheen van Geert Kimpen

Het meisje dat aan de oever verscheenOp de zesde dag na de geboorte tekent de Godin Satwai bij elk mens zijn levenslot op het voorhoofd.
Kama’s lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Wanneer hij een wijze stoffenhandelaar ontmoet die hem vertelt over de mysterieuze ‘Tempel van het Oosten’, weet hij dat het tijd is om zijn dorp te verlaten.


Hij verlangt naar deze geheimzinnige tempel waar zoekers en verdwaalden zichzelf zouden vinden en waar jongens ingewijd worden tot man. Kama hoopt zo zijn lot te aanvaarden en het respect voor zichzelf te hervinden. Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielverwante voor altijd te verliezen?

Dit boek heb ik gekregen van London Books.

Het meisje dat aan de oever verscheen‘ maakte me al ontzettend nieuwsgierig naar dit boek. Toen London Books me een recensie-exemplaar aanbood hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik dit boek graag lezen.
De eerste hoofdstukken van het boek braken mijn hart een beetje. Je leeft als lezer zó mee met Kama, het is net of je zelf zijn pijn en verdriet voelt. Vanaf de eerste zinnen zat ik helemaal in het boek, en dat is eigenlijk het hele verhaal zo gebleven.
Het is geen luchtig boek wat je even snel weg leest met het verstand op nul. Het is prachtig, maar wel een boek waar je de aandacht bij moet houden. Geert Kimpen heeft een bijzondere schrijfstijl, dat moet je liggen, maar ik vond wel dat het ontzettend goed bij dit boek paste. De personages zijn goed uitgewerkt, je leert ze echt kennen in de loop van het verhaal. Je kunt merken dat de schrijver zich echt verdiept heeft in het onderwerp van zijn boek.
‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ heeft alles wat een sprookje voor volwassenen nodig heeft. Spanning en avontuur, geweldige wijze levenslessen, heel veel liefde en soms een vleugje erotiek. Aanrader voor iedereen die van ontroerende, meeslepende verhalen houdt.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.